Matematik

Uligheder...

09. november 2003 af Dunner (Slettet)
L©ªs ulighederne:

Opg. 1.
2(3x-1)-4(x-2) > 4(3x-9)+2
6x-1-4x-2+8 > 12x-36+2
2x+5 > 12x-34
2x-12x > -5-34
-10x > -39
x > (-39)/(10)

L = ](-39)/(10);¡Ä[


Opg. 2.
6x+8 ¡Â x+28
6x-x ¡Â 28-8
5x ¡Â 20
x ¡Â (20/5)
x ¡Â 4

L = ]-¡Ä;4]

Svar #1
09. november 2003 af Dunner (Slettet)

Ups! jeg kan se at den ikke kan lave uendeligheds tegnet...


¡Ä = uendelig

Svar #2
09. november 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg ville bare hører om jeg har reget rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg tror at du har regnet forkert i starten:
2(3x-1)-4(x-2) > 4(3x-9)+2 =
6x-2-4x+8 > 12x-36+2
også kan du regne videre...

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2003 af Jean

Ad 1.

Her er der vist noget, der går galt (venstresiden):

2(3x-1)-4(x-2) > 4(3x-9)+2
6x-1-4x-2+8 > 12x-36+2

Svar #5
09. november 2003 af Dunner (Slettet)

Ups... ja!

Opg 1.

L = ](19)/(5)

Svar #6
09. november 2003 af Dunner (Slettet)

Det er først nu jeg har lagt mærke til at (størende end eller lig med) tegnet ikke virker i opgave 2!

Opg. 2.
6x+8 (
6x-x (
5x (
x (
x (

L = ]-¡Ä;4]


Skriv et svar til: Uligheder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.