Matematik
Differentialregning - tretrinsreglen og 1/x
14. december 2005 af
galemnarius (Slettet)
Hejsa,
Jeg sidder med et lille problem.
Jeg skal bestemme f'(x) til f(x)=1/x
Jeg bruger således tretrinsreglen, som jeg har lært....
1.
⌂f = f(x + ⌂x) - f(x)
<=>
⌂f = (1/(x + ⌂x)) - 1/x
Det kan vel ikke reduceres yderligere??? Og heraf så:
2:
⌂f/⌂x = ((1/(x + ⌂x)) - 1/x)/⌂x
Det er så her jeg er stået af, i formelsamlingen er det nemt nok at se at f'(x) = -1/x^2
Mvh Kim Larsen
Jeg sidder med et lille problem.
Jeg skal bestemme f'(x) til f(x)=1/x
Jeg bruger således tretrinsreglen, som jeg har lært....
1.
⌂f = f(x + ⌂x) - f(x)
<=>
⌂f = (1/(x + ⌂x)) - 1/x
Det kan vel ikke reduceres yderligere??? Og heraf så:
2:
⌂f/⌂x = ((1/(x + ⌂x)) - 1/x)/⌂x
Det er så her jeg er stået af, i formelsamlingen er det nemt nok at se at f'(x) = -1/x^2
Mvh Kim Larsen
Svar #1
14. december 2005 af galemnarius (Slettet)
Lige en kommentar:
⌂ skulle have været tegnet delta
⌂ skulle have været tegnet delta
Svar #2
14. december 2005 af Epsilon (Slettet)
#1:
Do not underestimate the power of the 'search function'. :)
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=116310
//Epsilon
Do not underestimate the power of the 'search function'. :)
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=116310
//Epsilon
Skriv et svar til: Differentialregning - tretrinsreglen og 1/x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
