Matematik
Lille opgave
14. december 2005 af
MissyE (Slettet)
Hej allesammen...
Jeg har lidt problemer med denne lille opgave, da jeg var syg den dag vi gennemgik stoffet... Håber der er en der kan hjælpe mig lidt.
Det er stamfunktioner under integralregning.
Man skal bestemme stamfunktionerne til følgende funktioner:
1) f(x)=3x^2
2) g(x)=sin(x)
3) h(x)= e^x
4) k(x)= x^3
På forhånd tak.
Jeg har lidt problemer med denne lille opgave, da jeg var syg den dag vi gennemgik stoffet... Håber der er en der kan hjælpe mig lidt.
Det er stamfunktioner under integralregning.
Man skal bestemme stamfunktionerne til følgende funktioner:
1) f(x)=3x^2
2) g(x)=sin(x)
3) h(x)= e^x
4) k(x)= x^3
På forhånd tak.
Svar #1
14. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Først: ``Jeg var syg, så ...'' Piv, piv, det kan vi ikke bruge til noget!
Kom selv med dine egne bud først! Der er tale om ganske simple funktioner, så der står med garanti nogle eksempler i din bog, og ellers står stamfunktionerne til samtlige ovenstående udtryk højest sandsynligt i din formelsamling.
Kom selv med dine egne bud først! Der er tale om ganske simple funktioner, så der står med garanti nogle eksempler i din bog, og ellers står stamfunktionerne til samtlige ovenstående udtryk højest sandsynligt i din formelsamling.
Svar #2
14. december 2005 af MissyE (Slettet)
Hehe... Det var ikke sådan det skulle ha lydt.
Der er nogle eksempler i bogen, men den bog vi bruger er bare utrolig dårlig.
1) F(x)= x^5 ??
2) G(x)= cos(X) ??
3) ??
4) ??
Der er nogle eksempler i bogen, men den bog vi bruger er bare utrolig dårlig.
1) F(x)= x^5 ??
2) G(x)= cos(X) ??
3) ??
4) ??
Svar #3
14. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Der gælder følgende regneregler:
S[a*x^b]dx = a/(b+1)*x^(b+1) + C
S[sin(x)]dx = -cos(x) + C
S[e^x]dx = e^x + C
hvor a, b og C er reelle tal; sidstnævnte er en integrationskonstant.
Der gælder følgende regneregler:
S[a*x^b]dx = a/(b+1)*x^(b+1) + C
S[sin(x)]dx = -cos(x) + C
S[e^x]dx = e^x + C
hvor a, b og C er reelle tal; sidstnævnte er en integrationskonstant.
Skriv et svar til: Lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
