Matematik

den afledede f'(x)

15. december 2005 af Stinnie (Slettet)
Halløjsa
jeg er i tvivl om den afledede af denne funktion:
3 - 1/(x+2)
Hvordan findes den?
Please hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2005 af madsing (Slettet)

Følgende defintion bruges:

(1/g)´=(x0=-g´(x0)/(g(x0))^2


//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
For nu at gøre det klart, hvad der faktisk burde stå i #1, så har vi, at såfremt g er en differentiabel funktion, der ingen steder antager værdien nul, er

(1/g(x))' = -g'(x)/(g(x))^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2005 af madsing (Slettet)

#2:

Korrekt ;)

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Nøøøj, det er sateme dårlig karma til dig, at oprette det samme indlæg to gange;

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=151642

Svar #5
15. december 2005 af Stinnie (Slettet)

undskylder mange gange - min computer viste ikke at jeg havde oprettet indlægget..
Og mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2005 af Epsilon (Slettet)

#1:
Vi skal lige have det på plads, at der ikke er tale om nogen definition, men om et specialtilfælde af reglen om differentiation af en brøk.

//Epsilon

Skriv et svar til: den afledede f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.