Fysik
Det skrå kast
17. december 2005 af
| Sveegaard | (Slettet)
Hejsa,
Jeg har bestemt både hastighedsvektorer, acceleration og rødder i det andengradspolynomium, som det skrå kast giver.
Nu lyder opgaven:
"Ud fra de beregnede værdier og kurver bestemmes det nøjagtige udtryk f(x) for modellen til bevægelseskurven. Beregn modellens konstanter og evt. karakteristiske punkter".
Hvad menes der?
Jeg har bestemt både hastighedsvektorer, acceleration og rødder i det andengradspolynomium, som det skrå kast giver.
Nu lyder opgaven:
"Ud fra de beregnede værdier og kurver bestemmes det nøjagtige udtryk f(x) for modellen til bevægelseskurven. Beregn modellens konstanter og evt. karakteristiske punkter".
Hvad menes der?
Svar #1
17. december 2005 af diddi-doo (Slettet)
find funktionsudtrykket (parabel)...differentier og find maximum...find evt hvor langt kastet er...
Svar #2
17. december 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Jeg ved, hvor langt kastet er, hvor lang tid det tager og kan nemt finde toppunktet.
Men jeg vil da mene, at den eksakte forskrift bare er y(t)=-0,5gt^2+v(0)*sina*t
Men jeg vil da mene, at den eksakte forskrift bare er y(t)=-0,5gt^2+v(0)*sina*t
Svar #3
19. december 2005 af fixer (Slettet)
#2
Funktionsudtrykket afhænger af hvilken betydning x tillægges. Udfra opgavens forudgående spørgsmål ledes man til at tro, at x er afstanden regnet fra startpunktet.
Idet startpunkt og nedslagpunkt betegnes med henholdsvis xS og xN må funktionsudtrykket have formen
f(x) = a(x-xS)(x-xN), a < 0 x E [xS,xN]
thi dette er forskriften for en funktion hvis graf er en parabel med grenene nedad og nulpunkter i xS og xN.
Med mindre andet er oplyst sættes xS = 0 uden tab af generalitet. Konstant a betsemmes udfra det allerede funde toppunkt.
Funktionsudtrykket afhænger af hvilken betydning x tillægges. Udfra opgavens forudgående spørgsmål ledes man til at tro, at x er afstanden regnet fra startpunktet.
Idet startpunkt og nedslagpunkt betegnes med henholdsvis xS og xN må funktionsudtrykket have formen
f(x) = a(x-xS)(x-xN), a < 0 x E [xS,xN]
thi dette er forskriften for en funktion hvis graf er en parabel med grenene nedad og nulpunkter i xS og xN.
Med mindre andet er oplyst sættes xS = 0 uden tab af generalitet. Konstant a betsemmes udfra det allerede funde toppunkt.
Skriv et svar til: Det skrå kast
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
