Fysik
Henfaldsloven, hjælp til rapport
17. december 2005 af
MrJonas (Slettet)
A = A0 · e^-k· t
Jeg har den formlen og så skal jeg forklare hvorfor jeg kan forvente en aftagende lineær linje.
Er denne forklaring så korrekt?
For at bekræfte/af bekræfte om henfaldsloven passer vil vi afsætte et (t;ln(A))-koordinationtsystem, ifølge formlen: A = A0 · e-k· t , kan vi for vente en aftagende lineær linje. Da vi skal afsætte ln(A) som vores y-koordinat, må vi nødvendigvis først anvende den naturlige logaritme funktion på henfaldsloven, hvilket giver os: ln(A) = ln(A) – k·t . ln(A) bliver vores y-koordinat, og t bliver x, så derfor må ln(A0) – k blive vores hældning, men da A0 er henfald til tiden 0, og der ikke er nogen henfald i tiden 0, må dette led falde ud, og hældningen må blive -k, og da k er en konstant og negativ i vores tilfælde må vi antage at den er lineær aftagende.
På forhånd tak
mvh
jonas
Jeg har den formlen og så skal jeg forklare hvorfor jeg kan forvente en aftagende lineær linje.
Er denne forklaring så korrekt?
For at bekræfte/af bekræfte om henfaldsloven passer vil vi afsætte et (t;ln(A))-koordinationtsystem, ifølge formlen: A = A0 · e-k· t , kan vi for vente en aftagende lineær linje. Da vi skal afsætte ln(A) som vores y-koordinat, må vi nødvendigvis først anvende den naturlige logaritme funktion på henfaldsloven, hvilket giver os: ln(A) = ln(A) – k·t . ln(A) bliver vores y-koordinat, og t bliver x, så derfor må ln(A0) – k blive vores hældning, men da A0 er henfald til tiden 0, og der ikke er nogen henfald i tiden 0, må dette led falde ud, og hældningen må blive -k, og da k er en konstant og negativ i vores tilfælde må vi antage at den er lineær aftagende.
På forhånd tak
mvh
jonas
Svar #2
17. december 2005 af MrJonas (Slettet)
KOm lige i tanke om Ao = 56 ? Altså så mange protoner som cæsium starter med? :S
Skriv et svar til: Henfaldsloven, hjælp til rapport
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
