Fysik

Golfputtet - hjælp!

18. december 2005 af kranz (Slettet)
Opgaven:
(fra bogen Eksamenopgaver i Fysik A 94-97)
--------------------------------------------
OPGAVEN/ Golfputtet: (s. 57 opg. 4)

En golfspiller skal med sit sidste slag, puttet, få golfkuglen til at rulle hen over græsset og falde i hul. Man kan regne med, at golfkuglen havner i hullet, hvis den er faldet mindst en golfkugleradius, når den rammer den modsatte side af hullet.
Golfkuglens radius er 2,1 cm.
Hullets diameter er 10,8 cm.

a) Bestem den tid, det tager golfkuglen at falde en golfkugleradius. Beregn den støste fart golfkuglen må have i A, for at man kan være sikker på, at den havner i hullet.

(Billede i opgaven: A og B er kuglens positioner ved henholdsvis kanten af hullet og når den er en kugleradius nede i hullet på den modsat side af hullet.)

Jeg har regnet opgaven på den måde, som jeg tror er rigtig - Vil bare gerne evt. tjekke facit med andre, som også har lavet dem. Mine er:
t = 0,065...*s
vmax = 1,330...*m/s
Enige?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2005 af fixer (Slettet)

Hvis du havde skrevet dine udregninger op ville det være enkelt at stedfæste hvorfor dine beregning af faldtiden er korrekt men maksimalhastigheden er forkert.

Svar #2
19. december 2005 af kranz (Slettet)

vmax = (8,7*10^-2*m)/faldtid = 1,33 m/s..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2005 af fixer (Slettet)

Ok. Man skal naturligvis huske at fraregne kuglens radius fra den vandrette faldstrækning, hvilket jeg overså i skyndingen.

Skriv et svar til: Golfputtet - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.