Matematik

Den afledede..

03. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
Hvad er den afledede af:
h(x)=x*2^x
?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2006 af Waterhouse (Slettet)

Funktionen h(x) er produktet af de to funktioner f(x)=x og g(x)=2^x. Find f'(x) og g'(x), og benyt at hvis

h(x)=f(x)*g(x),

så er

h'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Det kan du vist godt selv finde ud af ved at bruge produktreglen, som siger at

(f*g)'(x) = f'(x)*g(x) + g'(x)*f(x)

Svar #3
03. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

okay.. vidste ikke det var den regl der skulle bruges.. men hvordan differentierer jeg så 2^x?..

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Prøv at slå op i din formelsamling! Jeg vil vædde på, at det står deri.

Svar #5
03. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

#4 I`ll try..

Svar #6
03. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Det kan da ikke passe at den afledede er: 2x^(x-1) vel????

Svar #7
03. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Okay.. spændende sprogbrug... Det er da bare pænt svært at regne videre på??..

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Står der virkelig ikke i din formelsamling hvad differentialkvotienten af a^x er? Hvis der ikke gør det, bør du skynde dig at foretage en lille bogbrænding, for så er det sateme en elendig formelsamling! Der gælder, at

d[a^x]/dx = log(a)*a^x

Svar #9
03. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Okay.. den står der.. men på en helt anden måde...
Men derefter skal (2^x*ln(2))*x
Hvordan gør jeg det?..
Mit bud er:
=2x^x+ln(2x)?

Skriv et svar til: Den afledede..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.