Matematik

en lille ligning

03. januar 2006 af sdc (Slettet)
skulle der evt. være end er kan hjælpe mig lidt med følgende ligning?

2x-9 = 1/3(x-7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2006 af daque (Slettet)

først gange ind i parentes.
derefter isolere x ved at lægge til

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

Tja... kom selv først med et forslag. ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

2x-9 = 1/3(x-7)
=>
3(2x-9) = x-7

... fortsæt herfra

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2006 af daque (Slettet)

2x-9 = 0,3333x - 2,33333

2x-0,333x = -2,3333+9

1,6666x = 6,6666

x = 4,00

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#4 ;-D

Min version:

2x-9 = 1/3(x-7)
=>
3(2x-9) = x-7
=>
6x-27 = x - 7
=>
6x-x = 27-7
=>
5x = 20
=>
x = 4

Svar #6
03. januar 2006 af sdc (Slettet)

Tak, det var også det jeg endte med at få, var bare lidt i tvivl om jeg skulle skulle beholde brøkerne eller omregne dem til tal...begge dele gik nok

Svar #7
03. januar 2006 af sdc (Slettet)

men skal lige høre therackoo, hvordan kan det være at du kan rykke 1/3 om på den anden side hvorefter det bliver 3?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#7

Tja... hvis det skal være fuldstændigt korrekt, skal der også stå:

2x-9 = 1/3(x-7)
=>
(2x-9)/(1/3) = x-7

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

... men da (2x-9)/(1/3) og 3(2x-9)er det samme, har det ingen større betydning.

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2006 af daque (Slettet)

Therackoo du er ret god til mate.

Hvad med:
Løs 2*e^x = e^(1-x)


Noget du kan..?

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2006 af lany (Slettet)

Gang på begge sider af lighedstegnet med e^x. Da får du vha. diverse regneregler for potenser - se i din bog:
2*e^(2x)=e^1

Prøv selv at gå videre - du for brug for logaritmen....

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2006 af daque (Slettet)

jaah det kan jeg godt se... kan godt regneregler for potenser... men mit problem er 2 tallet i starten... for når jeg tager ln på begge sider går det hele galt

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. januar 2006 af daque (Slettet)

jeg får nu x til ,37 og ikke ,15 som jeg fandt vha lommeregnern

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. januar 2006 af lany (Slettet)

Del med 2 på begge sider af lighedstegnet inden du tager logaritmen:

e^(2x)=(e^1)/2

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. januar 2006 af daque (Slettet)

jaa men når jeg tar ln skal jeg så gøre sådan :

ln ( e^(2x) ) = ln ( (e^1)/2 )

2x = 1/ 0,301





Brugbart svar (0)

Svar #16
03. januar 2006 af daque (Slettet)

hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. januar 2006 af lany (Slettet)

Din højreside er forkert. Du kan ikke bare tage logaritmen i tæller og nævner. Udregn brøken og tag logaritmen derefter.

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. januar 2006 af daque (Slettet)

heh her går jeg i stå... er helt black outed efterhånden... hvordan udregner jeg brøken (e^1)/2

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. januar 2006 af daque (Slettet)

skal den omskrives til 2^-(e^1) eller hvad
er helt lost snart...

Brugbart svar (0)

Svar #20
03. januar 2006 af lany (Slettet)

Indtast på lommeregneren: 1/2*e^1.... e er jo blot et tal, og e^1=1=2,71828...

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.