Matematik

Parametre og arealer

04. januar 2006 af Carsten H (Slettet)
Er det normalt at få et negativt areal, når man beregner arealet af en parameterfunktion? Jeg har prøvet mange forskellige måder, men jeg får det sammen resultat hver gang, og dette er negativt?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Du burde kunne sige dig selv, at dette under ingen omstændigheder kan være rigtigt. I øvrigt kan man ikke beregne arealet af en funktion!

Svar #2
04. januar 2006 af Carsten H (Slettet)

Lige præcis! Vil det så betyde, at jeg skal gange med -1, idet det i så fald må være i den negative omløbsretning?

Svar #3
04. januar 2006 af Carsten H (Slettet)

Funktionen lyder på (x,y) = (t^2-6,½t), og jeg integrerer udtrykket -y(t)*x'(t) = -0.5t*2t = -t^2 med grænserne 0 til 1,5, hvilket giver mig et negativt areal.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Er du sikker på at du ikke skal tage den ansolutte værdi af -y(t)*x'(t)?

Svar #5
04. januar 2006 af Carsten H (Slettet)

Vil ansolut sige numerisk?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, 'absolut' vil sige 'numerisk'.

Svar #7
04. januar 2006 af Carsten H (Slettet)

Man lærer noget nyt hver dag :-)

Jeg har fundet fejlen - det er overstrøget i negativ omløbsretning

Skriv et svar til: Parametre og arealer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.