Matematik
hældningskoefficient
06. januar 2006 af
1Lise1 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med at redegør for betydningen af stiningtallet a (hældningskoefficienten)
Svar #1
06. januar 2006 af baloon (Slettet)
Stigningstallet for en ret linje gennem to punkter er lig y-koordinaternes forskel divideret med x-koordinaternes forskel.
Matematisk udtrykt vil den se sådan ud:
a= (y-y1) / (x-x1)
a= stigningstallet
Håber det hjalp..
Matematisk udtrykt vil den se sådan ud:
a= (y-y1) / (x-x1)
a= stigningstallet
Håber det hjalp..
Svar #2
06. januar 2006 af Eagle-Eye (Slettet)
Det er et tal der beskriver en ret linies hældning. Hældningskoefficienten angiver tilvæksten 1,2,3... i y-koordinaten ved en tilvækst på 1 i x-koordinaten. Hældningskoefficienten kan bestemmes ud fra formlen:
a= (y2-y1) / (x2-x1)
hvor (x1,y1) og (x2,y2) er to punkter på linien, afhænger dog af at x1 er forskellig fra x2, da linien ellers er parallel med y-aksen, og så vil hældningskoefficienten ikke kunne defineres.
a= (y2-y1) / (x2-x1)
hvor (x1,y1) og (x2,y2) er to punkter på linien, afhænger dog af at x1 er forskellig fra x2, da linien ellers er parallel med y-aksen, og så vil hældningskoefficienten ikke kunne defineres.
Svar #3
06. januar 2006 af 1Lise1 (Slettet)
det er bare kanon.. kendte godt den matematiske formel for at men skulle lige have sat ord på.. tak
Skriv et svar til: hældningskoefficient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
