Matematik

Forskrift.

07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
Figuren viser, hvorledes bromkoncentrationen som funktion af tiden udvikler sig under en kemisk reaktion mellem bromidioner og bromationer i en sur opløsning.
En forskrift for denne funktion er givet ved:
f(x)=3-3*e^(-0,0116*t) Hvor f(t) er, målt i millimol pr. liter, og t er målt i sekunder.
Reaktionshastigheden til et bestemt tidspunkt er lig med hældningskoefficienten for tangenten til grafen i det tilsvarende punkt.

-Bestem en forskrift for reaktionshastigheden som funktion af t.


Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Så skal du vel bare differentiere f

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

ok.. ved ikke om den afledede er rigtig?..
f´(t)=-0,0116*t

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Det er også lang tid siden jeg har diff, men tror du har glemt at gange med -3, da den bare går i gennem (en konstant gange...)


::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Og e forsvinder jo ikke:

f´ = -3*-0,0116*e^(-0,0116t)

MIT BUD

::2835::

Svar #5
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

altså.. jeg "smider" e`et væk fordi jeg tager ln af e^(-0,0116t)
og ln(e)=1, så derfor må -0,0116t vel blive tilbage?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

f(t)=3-3*e^(-0,0116*t)
=> f´(t)=-3*-0,0116*e^(-0,0116t)

Forstår ikke hvad du mener i #5, det er jo ikke en ligning, men en funktion.

::2835::

Svar #7
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

okay så, regnede med at man også kunne bruge den ln i funktions differentiering.
Men altså.. plejer man ikke at bruge..:
h`=f`*g+g`*f nu hvor der står gange i funktionen?..

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Jo men, den ene er jo en konstant (-3), så det skal du slet ikke bruge.

::2835::

Svar #9
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

okay.. det er korrekt... Så svaret på opgaven er f(t)=-3*-0,0116*e^(-0,0116t)
?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Ja, gange dem lige sammen så du får et positivt fortegn.

::2835::

Svar #11
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

ok... lige mens du er her.. er det her så korrekt differentieret?
f(x)=(1-x)^9
f`(x)= 9

Svar #12
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

og lige en anden ting... hvorfor trækker du ikke 1 fra oppe o potensen i: f´(t)=-3*-0,0116*e^(-0,0116t)
Altså så potensen ville blive -1,0116, er det med vilje du ikke har gjort det eller?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

nej,

du skal bruge regnereglen ommkring indre og ydre funktioner.

y=1-x er den indre funktion, men y^9 er den ydre funktion

::2835::

Svar #14
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

#13 jep.. det er præcis den jeg har brugt..og det gav H`(x)=9*(-1^8)*-1 som jeg så har regnet sammen på..

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

#12

Formlen lyder som følger:

e^(k*x) = k * e^(k*x)

Og det er alene ud fra det jeg har beregnet f`, plus at konstanter multipliceret bare går i gennem.

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

f = (1-x)^9
f´ = 9*(1-x)^8*(-1)


::2835::

Svar #17
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

#15 ok.. kendte ikk den formel..

Svar #18
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

#16 dermed har jeg funktionen:
f´ = 9*(1-x)^8*(-1)
som jeg sætter lig 0...
0=-9(1-x)^8
hvordan kommer jeg videre med den?

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Kom med dine egne forslag...

Så ser vi på det derfra

::2835::

Svar #20
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

ok.. Jeg bruger kvadratsætningen på parentesen... og får efter udregnings og redusering: 0=(x^8)+2x-9

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.