Fysik
Arbejds formel..
07. januar 2006 af
viggojensens (Slettet)
En traktor trækker en plov. Trækkraften er 8500N, og farten er 7,5km/h.
-Hvor stort et arbejde har trækkraften udført, når der er pløjet en fure på 500m?
------------------
Kan jeg gøre brug af formlen A=½kx^2
?
Det står nemlig i min bog somom denne formel kun kan bruges når man regner på fjederkraft..
-Hvor stort et arbejde har trækkraften udført, når der er pløjet en fure på 500m?
------------------
Kan jeg gøre brug af formlen A=½kx^2
?
Det står nemlig i min bog somom denne formel kun kan bruges når man regner på fjederkraft..
Svar #1
08. januar 2006 af CziX (Slettet)
Nej, du kan ikke bruge formlen A=½*k*x^2.
Der er en ganske udmærket formelsamling her på sitet. https://www.studieportalen.dk/services/fysik/node9.php
A = F * s
Gætter på, at du også skal finde effekten?
Der er en ganske udmærket formelsamling her på sitet. https://www.studieportalen.dk/services/fysik/node9.php
A = F * s
Gætter på, at du også skal finde effekten?
Svar #3
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
skal jeg bruge farten til noget for at finde kraften?.. eller er kraften bare de 8500N?
Svar #4
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
Nej, det å være til opg. 2 som lyder:
Beregn den effekt, hvrmed trækkraften arbejder.
Hvad er formlen til det?.. Normalt er effekten jo energi pr. tid, men tid er der ikke noget af her jo..
Beregn den effekt, hvrmed trækkraften arbejder.
Hvad er formlen til det?.. Normalt er effekten jo energi pr. tid, men tid er der ikke noget af her jo..
Skriv et svar til: Arbejds formel..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
