Matematik
koordinatsystem i rummet
08. januar 2006 af
stumpL (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er en trekant ABC bestemt ved punkterne
A(-1;2;0) B(2;1;-3) C(1;0;2)
a) beregn vinkel A i trekant ABC.
hvordan ville I lave denne opgave??
A(-1;2;0) B(2;1;-3) C(1;0;2)
a) beregn vinkel A i trekant ABC.
hvordan ville I lave denne opgave??
Svar #2
08. januar 2006 af stumpL (Slettet)
ok, det er jeg startet på...
(2-(-1)) (3 )
vektor AB=(1-1 )=(0 )
((-3)-0) (-3)
(1-(-1)) (2 )
vektor AC=(0-2 )=(-2)
(2-0 ) (2 )
hvad gør jeg så?
(2-(-1)) (3 )
vektor AB=(1-1 )=(0 )
((-3)-0) (-3)
(1-(-1)) (2 )
vektor AC=(0-2 )=(-2)
(2-0 ) (2 )
hvad gør jeg så?
Svar #3
08. januar 2006 af stumpL (Slettet)
hov det ser da rodet ud...
vektor AB=(3;0;3)
vektor AC=(2;-2;2)
retningsvektor rb=(3;0;3)
retningsvektor rc=2;-2;2)
og hvad går jeg så?
vektor AB=(3;0;3)
vektor AC=(2;-2;2)
retningsvektor rb=(3;0;3)
retningsvektor rc=2;-2;2)
og hvad går jeg så?
Svar #4
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Vektor AB skal være (3,-1,-3).
Brug nu formlen for vinkelen mellem to vektorer.
Brug nu formlen for vinkelen mellem to vektorer.
Skriv et svar til: koordinatsystem i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
