Fysik

Halveringstid

08. januar 2006 af onsunshine (Slettet)
En radiumkilde ideholder 0.0012 g Ra-226 med halveringstiden 1620 år.

a) Hvad er henfaldskonstanten for Ra?

Jeg er ikke sikker på hvordan man løser denne opgave men jeg ar kigget på følgende side:

http://hjem.get2net.dk/helge_markussen/kernefysik/henfaldslov.htm

Derfor må det være at det er k som jeg skal finde.

k kan findes ved brug af denne formel:
A=k·N
det må så være det samme som:
k=A/N
Det vil sige at N er: 1620 år.
Men hvad med A hvad er det...?
Er jeg inde på noget af det rigtige eller er det en helt anden formel der skal bruges...? På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2006 af kaaath (Slettet)

ved stoffets henfaldskonstant,k, forståes k= 0,6931/T½

T½ skal regnes i sek.
altså 1620*365*24*60*60
og o,6931 er et tal der ikke ændres på.

Svar #2
08. januar 2006 af onsunshine (Slettet)

Okay tak. Godt der er nogen der kan hjælpe. Jeg får det så til
1.24 *10 ^-11

er det rigtigt nok ?

Hvilke enheder skal der på?

b)Hvor mange Ra-atomer er der i kilden?

Øhh... Er det så de der -226 jeg skal kigge på og opdele det i protoner og neutroner... eller noget i den retning... eller hvad...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2006 af kaaath (Slettet)

du får k til 1,24*10*^-11? - så skal det være i sek.

de 226 er nukleoner(protoner plus neutroner) så det er de 226.
Hvad mener du med Ra-atomer?

Svar #4
08. januar 2006 af onsunshine (Slettet)

I sek altså: 1,24*10*^-11 sek. ikk?

Hvad jeg mener med det..? Jamen.. det ved jeg da ikk... sådan er opgaven...

En radiumkilde ideholder 0.0012 g Ra-226 med halveringstiden 1620 år.

b) Hvor mange Ra-atomer er der i kilden?

Sådan lyder opgaven...

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2006 af kaaath (Slettet)

Hvor er den opg.? er den i en bog?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2006 af kaaath (Slettet)

Forresten skal k's enhed være ^-1

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2006 af kaaath (Slettet)

altså - s^-1

Svar #8
08. januar 2006 af onsunshine (Slettet)

1,24*10*^-1 sek. ??
Ja, men min lommeregner siger *10^-11 sek i det sidste resultat.

Ja den står i min bog den opgave.
Måske IBM kunne forstå den... Han plejer oz at være god til sådan noget...

Svar #9
08. januar 2006 af onsunshine (Slettet)

Ingen der kan hjælpe med denne opgave...?

Svar #10
08. januar 2006 af onsunshine (Slettet)

En radiumkilde ideholder 0.0012 g Ra-226 med halveringstiden 1620 år.

a) Hvad er henfaldskonstanten for Ra?

Jeg bruger formlen:

k=0.631/T½

For at finde T skal jeg omregne 1620 i sek da tiden her måles i sekunder. Dette gør jeg sådan:
1620*365*24*60*60 = 5.11*10^10 sek.
Nu kan jeg bruge formlen og finde k.

k= 0.631 / 5.11*10^10 sek * 0.5
k= 6.17 * 10 ^-12 sek.

Er dette rigtigt?

Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.