Matematik

Konstanter skal bestemmes

23. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hei.. Håber i kan hjælpe med denne opgave!? Den er fra et eksamenssæt Maj-Juni 2002.

Sammenhængen mellem v og T kan beskrives ved ligningen:
v = b*T^a.

Jeg skal bestemme konstanterne a og b...
Hvordan gør jeg det?

Her er nogle sammenhørende værdier for T og v.
T = 193 223 243 273 293 323
v = 542 582 609 642 669 700

Håber i kan hjælpe for skal bruge det her til på onsdag!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2003 af 404error (Slettet)

Tag log på begge sider af ligningen:

log(v)=log(b)+a*log(T).

Dvs. på dobbeltlogaritmisk papir skal data gerne give en lineær sammenhæng. Heraf kan du aflæse a og b. Alternativt, brug din lommeregner til at lave lineær regression på de transformerede variable.

Svar #2
25. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Kan i ikke hjælpe mig videre?

Forstår ikk hva ham der har skrevet og ska også lave den samme opgave!!!

Please man....
Hjælp..

Svar #3
25. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Hey....

kan i ikk sige hva man ska lave i den der opgave??
Den er jo til at tude over..
Jeg kan ikk lave den så hjælp mig og de der andre også...

Vi ska bruge lidt hjælp tak...

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2003 af Jean

hvad forstår I ikke?

Svar #5
25. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvordan man gør som ham der 404 siger....

når man har taget log på hver side, hva så??
Hvordan gør man det på papir og grafregner?
laver man to ligner i y?
Altså den ene der hedder
log(v) og en anden der hedder
log(b)+a*log(T) så der bliver tegnet to?
Eller hva ska man mere nøjagtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2003 af Jean

Altså. Hvis du indtegner dine punkter i dobbelt logaritmisk papir, skal du gerne kunne bestemme ret linje (tegn den bedste rette linje) og bestem a og b for den, ligesom du normalt gør for en lineær funktion i et normalt koordinatsystem.

Skriv et svar til: Konstanter skal bestemmes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.