Fysik
Epot!
10. januar 2006 af
viggojensens (Slettet)
En bold med massen 35g falder 1,7m mod et hårdt betongulv. Boldens fart er 5,78m/s og den er 0,5884sek om at falde.
Når bolden rammer gulvet omdannes 15% af dens mekaniske energi til indre energi.
-Hvor højt når bolden efter at have ramt gulvet?
Jeg ved jeg ska bruge formlen:
Epot=mgh og at det er hjeg ska finde, derfor:
h=Epot/mg
Men hvad er Epot for en værdi?
Når bolden rammer gulvet omdannes 15% af dens mekaniske energi til indre energi.
-Hvor højt når bolden efter at have ramt gulvet?
Jeg ved jeg ska bruge formlen:
Epot=mgh og at det er hjeg ska finde, derfor:
h=Epot/mg
Men hvad er Epot for en værdi?
Svar #2
10. januar 2006 af fixer (Slettet)
Som jeg skrev til den i den anden tråd du har om samme opave (!) så skal du udnytte
1) at boldens mekaniske energi umiddbart efter stødet udelukkende er kinetiske energi (idet Epot=0 valgt i gulvhøjde)
2) at den mekaniske energi er bevaret under hoppet opad
3) den mekaniske energi er helt omdannet til potentiel energi i toppunktet.
Det vil sige Epot(toppunkt) = Ekin(efter stød). Find heraf h.
1) at boldens mekaniske energi umiddbart efter stødet udelukkende er kinetiske energi (idet Epot=0 valgt i gulvhøjde)
2) at den mekaniske energi er bevaret under hoppet opad
3) den mekaniske energi er helt omdannet til potentiel energi i toppunktet.
Det vil sige Epot(toppunkt) = Ekin(efter stød). Find heraf h.
Svar #3
10. januar 2006 af rizza (Slettet)
Jeg er ikke sikker - vent på en anden svarer. Det er allerede glemt hvordan man gør :)
Skriv et svar til: Epot!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
