Matematik
Parmameterfremstilling og t-værdier...
11. januar 2006 af
Ole_chr (Slettet)
Håber I kan hjælpe mig med denne opgave!
I et koordinatsystem er en kurve givet ved parameterfremstillingen:
x = t^2 -t
y = t^3 -t
Beregn koordinatsættet til hvert af kurvens skæringspunkter med koordinatsystemets akser, og til hvert af de punkter, hvori kurvens tangent er parallel med en af koordinatsystemets akser (eksakt).
Beregn de t-værdier, hvor der i de tilsvarende punkter på kurven er en tangent, der er parallel med linjen med ligningen y-2x = 8.
Tegn derefter kurven, idet specielt den del, der svarer til t tilhører [-1,2], skal fremgå.
Håber I kan hjælpe en slagen mands her!
I et koordinatsystem er en kurve givet ved parameterfremstillingen:
x = t^2 -t
y = t^3 -t
Beregn koordinatsættet til hvert af kurvens skæringspunkter med koordinatsystemets akser, og til hvert af de punkter, hvori kurvens tangent er parallel med en af koordinatsystemets akser (eksakt).
Beregn de t-værdier, hvor der i de tilsvarende punkter på kurven er en tangent, der er parallel med linjen med ligningen y-2x = 8.
Tegn derefter kurven, idet specielt den del, der svarer til t tilhører [-1,2], skal fremgå.
Håber I kan hjælpe en slagen mands her!
Skriv et svar til: Parmameterfremstilling og t-værdier...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
