Matematik
Differentialligning (opg. 3.083 i "Eksamensopgaver"
12. januar 2006 af
Scalprum (Slettet)
Hej.
Jeg har fundet løsningen til en en differentialligning til:
M=(1/0,29)-c * e^(-0,29 * x)
Løsningen angiver mængden M af en radioaktiv isotop, til tiden t.
Jeg har ligeledes bestemt at for t -> uendelig er M -> (1/0,29).
Nu lyder sidste del: "Bestem det tidspunkt t0, hvor mængden af den radioaktive isotop er nået op på 95% af M(uendelighedstegn).
Jeg er lidt blank her, så hjælp udbedes :-)
Jeg har fundet løsningen til en en differentialligning til:
M=(1/0,29)-c * e^(-0,29 * x)
Løsningen angiver mængden M af en radioaktiv isotop, til tiden t.
Jeg har ligeledes bestemt at for t -> uendelig er M -> (1/0,29).
Nu lyder sidste del: "Bestem det tidspunkt t0, hvor mængden af den radioaktive isotop er nået op på 95% af M(uendelighedstegn).
Jeg er lidt blank her, så hjælp udbedes :-)
Svar #1
12. januar 2006 af TF (Slettet)
Du må kende startbetingelsen for t=0, og finde C. C=(1/0,29) - M(0) for t=0.
Derefter løses 0,95*M(0)=(1/0,29)-C*exp(-0,29*t0) mht t0.
Derefter løses 0,95*M(0)=(1/0,29)-C*exp(-0,29*t0) mht t0.
Svar #2
12. januar 2006 af *pernille* (Slettet)
Hov, den opg. har jeg regnet, så kan lige tjekke resultaterne for dig, hvis det er? :)
Svar #3
12. januar 2006 af Scalprum (Slettet)
Nu har jeg lige været på arbejde, men tak for svarene. Poster lige mit resultat her i weekenden. Hvis du kommer forbi siden og stadig gider tjekke vil det være lækkert, pernille :D
Skriv et svar til: Differentialligning (opg. 3.083 i "Eksamensopgaver"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
