Matematik
vektor...
30. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg skal beregne den retningsledede af følgende fkt. med den givet retning:
f(x,y) =2x +y -1 i (2,1)
i retningen (1,1).
Er ikke helt sikker på fremgangsmåden....??
f(x,y) =2x +y -1 i (2,1)
i retningen (1,1).
Er ikke helt sikker på fremgangsmåden....??
Svar #1
30. november 2003 af Jean
Du skal bestemme den afledte mht. x og y i punktet (2,1) så har du sikkert en sætning, der siger at den retningsafledte er df(x,y)/dx * a + df(x,y)/dy * b hvor (a,b) er retningsvektoren.
Svar #2
30. november 2003 af SP anonym (Slettet)
dvs.:
f(x,y) = 2x + y -1 i (2,1) i retningen (1,1) bliver:
f´x = 2 og f`y = 1
Dhk f(1,1) = 1*2+1*1 = 3 ???
f(x,y) = 2x + y -1 i (2,1) i retningen (1,1) bliver:
f´x = 2 og f`y = 1
Dhk f(1,1) = 1*2+1*1 = 3 ???
Skriv et svar til: vektor...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
