Fysik
Reduceringsspørgsmål
16. januar 2006 af
madsing (Slettet)
Hej,
Jeg forstår ikke hvordan man kommer fra
1.1 ) a1^2=a^2+x^2+(d^2/4)+x*d
og
1.2) a2^2=a^2+x^2+(d^2/4)-x*d
Når 1.2 fratrækkes 1.1 fås:
2) a1^2-a2^2=2*x*d
//Mads...
Jeg forstår ikke hvordan man kommer fra
1.1 ) a1^2=a^2+x^2+(d^2/4)+x*d
og
1.2) a2^2=a^2+x^2+(d^2/4)-x*d
Når 1.2 fratrækkes 1.1 fås:
2) a1^2-a2^2=2*x*d
//Mads...
Svar #1
16. januar 2006 af fixer (Slettet)
1.2) er jo ensbetydende med
xd = x²+d²/4
indsættes dette i 1.1 fås netop
a1²=a2²+xd+xd
som er det samme som det ønskede resultat.
xd = x²+d²/4
indsættes dette i 1.1 fås netop
a1²=a2²+xd+xd
som er det samme som det ønskede resultat.
Skriv et svar til: Reduceringsspørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
