Fysik
Astronomi
17. januar 2006 af
03xbni (Slettet)
Hej.
Jeg har fået til opgave at lave nogle opgaver fra bogen "Universer og Universet". Jeg ville være meget glad for, hvis nogle kunne hjælpe mig med disse to opgaver:
Opgave 209.
Rødforskydningsrekord anno 2003:
En kvaser har rødforskydningstallet z = 6,4.
Ved hjælp af 2003 - modellen skal de 7 manglende værdier i denne pressemeddelelse findes:
Rødforskydningsrekord
Astronomer har netop opdaget en kvaser med en rekordstor rødforskydning på z = 6,4. Lyset fra kvaseren blev udsendt, da universet kun var ??? mio. år gammelt, og det har været undervejs i ??? mia. år. Mens lyset har været undervejs, er hele Universet blevet ??? gange større.
I dag er kvaseren ??? mia. lysår væk, og dens hastighed er ??? gange så stor som lyshastigheden. På udsendelsestidspunktet var kvaseren kun ??? mia. lysår væk, og dens hastighed kun ??? gange så stor som lyshastigheden.
Den anden opgave lydder.
Opgave 210: Tre gange så hurtig som lyset.
Hvilken z-værdi i År2003-universet svarer til en flugthastighed på tre gange lyshastigheden?
Jeg har fået til opgave at lave nogle opgaver fra bogen "Universer og Universet". Jeg ville være meget glad for, hvis nogle kunne hjælpe mig med disse to opgaver:
Opgave 209.
Rødforskydningsrekord anno 2003:
En kvaser har rødforskydningstallet z = 6,4.
Ved hjælp af 2003 - modellen skal de 7 manglende værdier i denne pressemeddelelse findes:
Rødforskydningsrekord
Astronomer har netop opdaget en kvaser med en rekordstor rødforskydning på z = 6,4. Lyset fra kvaseren blev udsendt, da universet kun var ??? mio. år gammelt, og det har været undervejs i ??? mia. år. Mens lyset har været undervejs, er hele Universet blevet ??? gange større.
I dag er kvaseren ??? mia. lysår væk, og dens hastighed er ??? gange så stor som lyshastigheden. På udsendelsestidspunktet var kvaseren kun ??? mia. lysår væk, og dens hastighed kun ??? gange så stor som lyshastigheden.
Den anden opgave lydder.
Opgave 210: Tre gange så hurtig som lyset.
Hvilken z-værdi i År2003-universet svarer til en flugthastighed på tre gange lyshastigheden?
Skriv et svar til: Astronomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
