Fysik

Radioaktivt henfald

17. januar 2006 af Sixtus (Slettet)
En alfa-radioaktiv kilde har aktiviteten 370 kBq.

Vis at kilden udsender 44,4 * 10^6 alfa-partikler i løbet af 2 minutter.

Jeg forstår simpelthen ikke opgaven. Kunne jeg evt. få noget hjælp til at løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

A*t=udsendte alfapartikler
370*10^3 * 120s = 44,4*10^6

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

aktiviteten angiver antal henfald pr. tid.

Altså der er 370 000 henfald pr. sekund og det er der i 120 sekunder!

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Bq = s^-1 = 1/s = pr. sek.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Helt præcist:

370*10^3 partikler/s * 120s =

44,4*10^6 partikler


Skriv et svar til: Radioaktivt henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.