Matematik
Linær Programering
18. januar 2006 af
Myrer (Slettet)
En sadelmager fremstiller to typer lædermapper: A og B. Begge typer skal udskæres og sys, og mappe B skal tillige efterbehandles med læderfedt. Alle de fremstillede mapper sælges.
Til udskæring er kapaciteten i alt 40 timer om ugen. Til udskæring af 1 stk. mappe A anvendes 1/6 time (20 min), og til udskæring af 1 stk. B anvendes der 1/3 time (33,33 min).
Til syning er kapaciteten i alt 90 min om ugen. Til syning af 1 stk. mappe A anvendes ½ time og til syning af mappe B anvendes der ligeledes ½ time.
Til efterbehandling med læderfedt er kapaciteten 10 timer om ugen. Til efterbehandling af 1 stk. B anvendes 1/10 time. For mappe A er dækningsbidraget 75 Kr stk. og for mappe B er dækningsbidraget 100 Kr stk.
Bestem hvor mange stk. af mappe A og hvor mange stk af mappe B der skal fremstilles for at opnå det størst mulige dækningsbidrag per uge...
Håber i kan give mig udregningerne.. Grafen kan jeg selv tegne hvis jeg har udregningerne..
Til udskæring er kapaciteten i alt 40 timer om ugen. Til udskæring af 1 stk. mappe A anvendes 1/6 time (20 min), og til udskæring af 1 stk. B anvendes der 1/3 time (33,33 min).
Til syning er kapaciteten i alt 90 min om ugen. Til syning af 1 stk. mappe A anvendes ½ time og til syning af mappe B anvendes der ligeledes ½ time.
Til efterbehandling med læderfedt er kapaciteten 10 timer om ugen. Til efterbehandling af 1 stk. B anvendes 1/10 time. For mappe A er dækningsbidraget 75 Kr stk. og for mappe B er dækningsbidraget 100 Kr stk.
Bestem hvor mange stk. af mappe A og hvor mange stk af mappe B der skal fremstilles for at opnå det størst mulige dækningsbidrag per uge...
Håber i kan give mig udregningerne.. Grafen kan jeg selv tegne hvis jeg har udregningerne..
Svar #1
18. januar 2006 af KennethC (Slettet)
SadelMager
A=X B=Y Max
Udskæring 1/6t 1/3t 40t
Sygning 1/2t 1/2t 90t
Efterbehandling 1/10t 10t
Udsk. Sygn. Efterbe.
X 1/6x 1/2x
Y 1/3y 1/2y 1/10y
=<40 =<90 =<10
A=X B=Y Max
Udskæring 1/6t 1/3t 40t
Sygning 1/2t 1/2t 90t
Efterbehandling 1/10t 10t
Udsk. Sygn. Efterbe.
X 1/6x 1/2x
Y 1/3y 1/2y 1/10y
=<40 =<90 =<10
Svar #2
18. januar 2006 af KennethC (Slettet)
1/6x+1/3y=<40 1/2x+1/2y=<90 1/10y=<10
1/6x+1/3y=<40 - 1/2x+y<=120 - y=< 1/2x +120
1/2x+1/2y=<90 - x+y=180 - y = -x + 180
1/10y=<10 - y=<100
1/6x+1/3y=<40 - 1/2x+y<=120 - y=< 1/2x +120
1/2x+1/2y=<90 - x+y=180 - y = -x + 180
1/10y=<10 - y=<100
Skriv et svar til: Linær Programering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
