Fysik

løsrivelsesarbejde!

19. januar 2006 af nicko-v (Slettet)
Heeeej!

Jeg sidder her med en opgave, som nok et eller andet sted skulle være nem, men ikke desto mindre bliver jeg snart rigtig irriteret på den!

Opgaven lyder som følgende:
Lys med bølgelængden 4,27 * 10^3 Å kan lige netop frigøre elektronerne fra overfladen af et metal.
Beregn løsrivelsesarbejdet for metallet.

Er der nogle, som kan hjælpe mig? :(


Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af eightx2 (Slettet)

Aløsr = h*f0 , f0 da elektronerne lige netop kan frigøres (Ekin=0).

Så er det bare at sætte ind (1 Å = 0,1 nm)

Svar #2
19. januar 2006 af nicko-v (Slettet)

Kan jeg få det lidt mere forklaret?

Forstår ikke helt din formel!


Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af frodo (Slettet)

h*f er blot fotonenergien, og da der ikke er andre energier at tage højde for, må denne energi direkte give løsrivelsesarbejdet.

generelt har vi:

e_kin (elektron)=h*f-A_L

og da E_kin (elektron)=0, fås:

h*f=A_L

Svar #4
19. januar 2006 af nicko-v (Slettet)

AHHH... For satan... :)

Jeg takker af hjertet...

Nicko-V

Skriv et svar til: løsrivelsesarbejde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.