Matematik

Hvor mange cifre?

19. januar 2006 af sprit (Slettet)
Jeg er ved at lave blækregning, og er i tvivl om, hvor mange cifre jeg skal angive resultatet med.

Resultater gier ln(7/3), dvs. 0,847297...
Hvad er bedst:
a) x = 0,85
b) x ~ 0,84 (et bølget lighedstegn)
c) en helt anden metode.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af 150972 (Slettet)

ln(7/3)

Svar #2
19. januar 2006 af sprit (Slettet)

Hm, er du sikker? Det er trods alt 1.g

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Det er det mest præcise. Det har intet at gøre med om man går i 1.g eller 2.g Men hvor mange cifre var der på de værdier du fik opgivet i opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Normalt angiver man ikke et resultat med flere betydende cifre end der var i de værdier man fx har ganget sammen.

Svar #5
19. januar 2006 af sprit (Slettet)

Opgaven hedder:
3*e^(x)-5=2<=>
3*e^x=7 <=>
e^x=7/3<=>
x=ln(7/3)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Det har at gøre med at et resultat selvfølgelig ikke kan blive mere nøjagtig end de tal du fx har ganget sammen.

Svar #7
19. januar 2006 af sprit (Slettet)

Så jeg skal bare angive det i #1 som resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Jeg ville skrive ln(7/3)

Svar #9
19. januar 2006 af sprit (Slettet)

tak

Skriv et svar til: Hvor mange cifre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.