Fysik
opgaver(haster en smule)
20. januar 2006 af
macten (Slettet)
fysikkens verden 2 opg. 2.6
Se på beta-henfaldet af kaliumisotopen 40k
(henfaldet er beskrevet i opg. 2.2)
(opg. 2.2 : Den såkaldte thorium-familie af radioaktive kerner starter med 232Th. følg henfaldene.
Hvilken stabil kerne ender denne kerne med`?
svar: 208 pb)
a) Beregn massetilvæksten delta(m) ved henfaldet
b) Beregn den frigjorte energi ved henfaldet
Elektronen iogg antineutrinoen deler næsten hele den frigjorte energi.
c) Antag, at elektronen får 70% af den frigjorte energi, og beregn elektronens hastighed.
Resultatet i c viser, at det er nødvendigt at udføre beregninger med sådanne energier ved at bruge relativitetsteoriens formler.
Jeg er næsten hel blank på hvordan jeg løser opgaverne. Jeg ber om hjælp :s
fysikkens verden 2 opg. 2.6
Se på beta-henfaldet af kaliumisotopen 40k
(henfaldet er beskrevet i opg. 2.2)
(opg. 2.2 : Den såkaldte thorium-familie af radioaktive kerner starter med 232Th. følg henfaldene.
Hvilken stabil kerne ender denne kerne med`?
svar: 208 pb)
a) Beregn massetilvæksten delta(m) ved henfaldet
b) Beregn den frigjorte energi ved henfaldet
Elektronen iogg antineutrinoen deler næsten hele den frigjorte energi.
c) Antag, at elektronen får 70% af den frigjorte energi, og beregn elektronens hastighed.
Resultatet i c viser, at det er nødvendigt at udføre beregninger med sådanne energier ved at bruge relativitetsteoriens formler.
Jeg er næsten hel blank på hvordan jeg løser opgaverne. Jeg ber om hjælp :s
Svar #1
20. januar 2006 af 150972 (Slettet)
a)
m=mo*(½)^(t/t½)
mo er massen til tiden o og m er massen til tiden t
b) E=m*c^2
m=mo*(½)^(t/t½)
mo er massen til tiden o og m er massen til tiden t
b) E=m*c^2
Skriv et svar til: opgaver(haster en smule)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
