Matematik

Svær brøk

21. januar 2006 af Karise (Slettet)
Jeg har problemer med denne her.
6a^4 b-18a^3 b^4+3a^5 b^2/3a^2 b

Jeg er med på når det er 6a^4-^3 ovs men når der kommer b efter a^4 og b^4 efter a^3 så er jeg stået af, er der nogen der kan hjælpe.

Karise

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Måske; hvad skal du?

Svar #2
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Jeg skal reducer den

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

6a^4 b-18a^3 b^4+3a^5 b^2/3a^2 b
= 6a^4b - 18a^3b^4 + a^7b^3
= a^3b(6a - 18b^3 + a^4b^2)

Svar #4
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Shit hvordan får du det, jeg er nok lidt langsom

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Ved simpelthen at forkorte. Dog har du sikkert ikke sat tilstrækkeligt med parenteser, men jeg har besluttet mig for at hjælpe med det folk skriver, ikke det de formodentlig mener.

Svar #6
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

I den opgave jeg har er der ikke så meget som en parentes.
Det jeg ikke forstå er at jeg ville mene at 6a^4 b er et led og og 18a^3 b^4 et led og 3a^5 b^2 et led de ligner ikke hinanden så jeg forstår ikke hvordan man kan pille i dem, ligesom at du ikke kan blande æbler og appelsiner.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2006 af allan_sim

#6.
Du skal huske, at når der i dit stykke står en brøkstreg, så kan vi ikke vide med sikkerhed, hvad der hører til tæller og nævner her, når du sætter et "/", medmindre du sætter parentes om henholdsvis tæller og nævner.

Hvis du mener

(6a^4*b-18a^3*b^4+3a^5*b^2)/(3a^2*b)

så kan du gøre det, at du deler op i tre mindre brøker ved at dividere hvert led i tælleren med nævneren. Du får da

(6a^4*b)/(3a^2*b) - (18a^3*b^4)/(3a^2*b) + (3a^5*b^2)/(3a^2*b)

Nu kan du forkorte. I første led har du eksempelvis, at du kan forkorte med a^2 og b, således at du ender med

6a^2/3 = 2a^2

Prøv at gøre noget tilsvarende med de to andre led. Skriv gerne tilbage hvis det giver problemer.

Svar #8
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Du skriver (6a^5*b men jeg har ikke noget * imellem. jeg læser det som et led eller et æble der hedder 6a^4b

Svar #9
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

En lille fejl jeg mente 4 og ikke 5

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2006 af allan_sim

#8.
Multiplikationstegnet er underforsået - du kan roligt regne med, at der med 6a^4b menes 6*a^4*b.

Svar #11
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Nu kan jeg se hvordan du for 2a^2 med der smider man jo bare b væk begge steder, i næste led har vi b^4 foroven og kun b forneden hva så

Svar #12
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med det sidste

Skriv et svar til: Svær brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.