Matematik

uforståelig opg.

22. januar 2006 af sandi (Slettet)
hej :o)

er der ikke nogen der vil forklare den her opg for mig ?? hva betyder "givet f(x)= - x^2 + 6x -3. " og hvad er det meningen jeg skal gøre??


Givet f(x)= - x^2 + 6x -3.
løs ligningen f(x)=5
for hvilke værdier af tallet c har ligningen " f(x)=c "
1) ingen løsninger?
2) netop en løsning?
3)netop to løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

Givet f(x) betyder blot at du får f(x) oplyst.

først skal du løse f(x)=5 (dvs sætte 5 ind på f(x)'s plads)

en andengradsligning kan skrives som a^x^2+bx+c

Når du skal bestemme tallet c i 1), 2) og 3) skal du kigge på diskriminanten

Håber det var hints nok, ellers skriv igen

Venlige hilsner

Svar #2
22. januar 2006 af sandi (Slettet)

"først skal du løse f(x)=5 (dvs sætte 5 ind på f(x)'s plads"

altså
1) f(5)= - x^2 + 6x -3.
eller
2) 5 = - x^2 + 6x -3.

???????

"Når du skal bestemme tallet c i 1), 2) og 3) skal du kigge på diskriminanten "

vil du ikke nok uddybe dette lidt ??

mange taaaaaak :))))


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

du skal bruge nummer 2) altså

5 =-x^2+6x-3

diskriminanten (ofte betegnet som "d") er

d=b^2-4*a*c

og du kender jo a og b

Du ved samtidig, at:

når d er positiv er der to løsninger på 2.gradsligningen

når d er negativ er der ingen løsninger på 2.gradsligningen

når d=0 er der 1 løsning på 2.gradsligningen

Håber du kan finde ud af det nu, ellers skriv igen

Venlige hilsner


Svar #4
22. januar 2006 af sandi (Slettet)

jamen jeg kender jo også c som er -3

diskriminanten er derfor:

d= 6^2-4*-1*-3=24

dvs. der er 2 løsninger

forstår bare ike dette:
for hvilke værdier af tallet c har ligningen " f(x)=c "
hvad er det meningen jeg skal gøre

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

Jeg vil tro du skal glemme at c er -3, og lade som om det er ukendt. når du så vil finde ud af hvad c er, for at der er 1 løsningen til ligningen sætter du d=0 (se #3)

du får da
0=6^2-4*(-1)*c

du kan nu finde c når ligningen har én løsningen.

Så er det forholdsvis let at skrive at når c større end den værdi for c hvor d=0, har ligningen 2 løsninger, og når c er mindre end den værdi for c hvor d=0, har ligningen ingen løsninger.

Venlige hilsner

Svar #6
22. januar 2006 af sandi (Slettet)

f(x)=c betdyer vel

c = -(x^2) + 6*x - 3

ikke? hvorfor gør man dette ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

Hmm er du sikekr på der står f(x)=c.. det giver ingen mening at skrive sådan.


Skriv et svar til: uforståelig opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.