Fysik
Radioaktive isotoper
02. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
I begyndelsen af året 1980 deponeres forskellige radioaktive isotoper. Som bekendt aftager mængden af en radioaktiv isotop eksponentielt med tiden.
1. Der deponeres 2.00g af isotopen Sr-90, der har en halveringstid på 28 år.
Hvor mange gram vi der være tilbage af denne isotop i begyndelsen af år 2000?
I hvilket år vil der være 0.80g tilbage af det deponerede Sr-90.
Jeg har brugt T(1/2)=ln(1/2)/lna, hvor jeg har fundet a = 0.944, da halveringstiden er 28 år.
Jeg ved nu at jeg skal bruge M=M(nul)*a^t, men hvilket skal jeg indsætte hvor?
På forhånd tak
Henriette
1. Der deponeres 2.00g af isotopen Sr-90, der har en halveringstid på 28 år.
Hvor mange gram vi der være tilbage af denne isotop i begyndelsen af år 2000?
I hvilket år vil der være 0.80g tilbage af det deponerede Sr-90.
Jeg har brugt T(1/2)=ln(1/2)/lna, hvor jeg har fundet a = 0.944, da halveringstiden er 28 år.
Jeg ved nu at jeg skal bruge M=M(nul)*a^t, men hvilket skal jeg indsætte hvor?
På forhånd tak
Henriette
Svar #1
02. december 2003 af Jean
Ad 1) Her skal du finde M, ved at indsætte passende t.
Ad 2) Her skal du isolere t, ved at indsætte M.
Ad 2) Her skal du isolere t, ved at indsætte M.
Svar #2
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hvad er et passende t, og hvad er M(0)..
Samme spørgsmål til næste opgave...
Samme spørgsmål til næste opgave...
Skriv et svar til: Radioaktive isotoper
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
