Matematik

Toppunkt??

22. januar 2006 af KennethC (Slettet)
Hvordan finder jeg toppunktet for denne funktion?

f(x)= -0,06x^3+6^x-115,5x+500

På forhånd TAk

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2006 af saramusser (Slettet)

Står der beregn eller bestem?
Hvis det er beregn skal du bare lave monotoniforhold og hvis det er bestem kan du bruge din grafregner..

Svar #2
22. januar 2006 af KennethC (Slettet)

men hvordan laver jeg pq metoden af denne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2006 af saramusser (Slettet)

pq metode??

Svar #4
22. januar 2006 af KennethC (Slettet)

f(x)= -0,06x^3+6^x-115,5x+500

det er en 3 gradsfunktion..

Hvordan skulle jeg ellers komme videre?

eller skal jeg bare tage f' a den som den er ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2006 af saramusser (Slettet)

Ja ja.. Det tager du jo bare ledvis.. og det er jo heller ikke en alm 3 gradsfunktion når du har 6^x..

Svar #6
22. januar 2006 af KennethC (Slettet)

har skrevet forkert

den hedder

f(x)= -0,06x^3+6x^2-115,5x+500

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2006 af saramusser (Slettet)

Nårh okay, synes også at den var lidt mærkelig.. Men når du så tager f' får du jo så en andengradsligning, så den er ikke så svær at lave monotoniforhold på..

Skriv et svar til: Toppunkt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.