Matematik

Brøker!

23. januar 2006 af Tashii (Slettet)
hej, hvis man for en brøk til svaret:
10 11/15
Når der står eleve ved toppen, det er jo en helt ti'er, kommer det så ikke over til 10?
Så svaret giver
10 + 1 = 11 1/15
Eller er 10 11/15 og 11 1/15 det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener, men

10+11/15 != 11+1/15

Svar #2
23. januar 2006 af Tashii (Slettet)

Det var bare det jeg ville spøger.
Så begge svar er rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2006 af andersenit (Slettet)

Øhhh i mit hoved er det altså ikke rigtigt.
10+11/15 er ikke det samme som 11+1/15.
10+11/15=161/15 & 11+1/15=166/15
Altså for at du har en hel, skal der stå 15 i tæller.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt, som Dominik jo også påpeger i #1.

Det er først i det øjeblik at tælleren er _større_ end nævneren, at du kan lave det nummer.

Havde brøken nu f.eks. været 27/15 så er det jo det samme som

(15+12)/15 = 15/15 + 12/15 = 1 + 12/15

Svar #5
23. januar 2006 af Tashii (Slettet)

Nåår okey tak :D

Kan du hjælpe mig med denne opgave:

5x - (2x + 5) = x + 43

Først, skal jeg åbne parrantesen:
Skal man så sige, da det er en - Parrantes, - * + = - ?

5x - 2x - 5 = x + 45

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

Ja det er rigigt. Dog kommer du til at skrive 45 det ene sted og 43 det andet. Det er nok bare en tastefejl.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

man fjerner/åbner en parentes ved at ændre fortegn

5x - (2x + 5) = x + 43 <=>
5x - 2x - 5 = x + 43

Skriv et svar til: Brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.