Matematik

differentialregning

24. januar 2006 af blok (Slettet)
hey folkens! Er lidt i tidsnød og sidder og fumler med en opgave fra eksamensopgaver i matematik. Der er vel ingen som har lavet opg. 5.038 og 5.052??

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

måske ville det være en bedre ide at skrive opgaven end og fortælle os hvor den går galt...

:)

Svar #2
24. januar 2006 af blok (Slettet)

Den går galt fra starten :) Fatter ik så meget mat.. hmm..
N(v) = 17v/0,008^2+0,2v+4

v er(km/time) deb fart bilerne køre med.I en trafikanalyse indgår følgende model for antallet N(v) af biler, der pr. min kan passere en bro.

bestem den fart, der ifølge modellen tillader flest biler at passerebroen pr. min.

Det var bare hvis folk lige havde den, ellers må jeg jo tilstå over for min lærer at jeg ikke kan differentialregning...hehe

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Jeg må indrømme at det er blevet lidt for sent til at jeg gider at fordybe mig i en sådanne opg.

ved ikke om der er andre der vil på dette tidspunkt, men der er helt sikkert en masse der ville have hjulpet dig hvis du var i bedre tid

bare lige til en anden gang ;)

Svar #4
24. januar 2006 af blok (Slettet)

Det er så iorden. håber min hjerne kan tænke bedre i morgen tidlig :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2006 af sigmund (Slettet)

N(v) = 17v/0,008^2+0,2v+4.

1) Skal det læses som

N(v) = (17/0.008)*v^2 + 0.2*v + 4 ?

Dette er en forskrift for en parabel, der vender grenene opad, og følgelig intet maximum har. Den har et minimum, der er parablens toppunkt.

2) Skal det forstås som

N(v) = (17/0.008^2)*v + 0.2*v + 4 ?

Dette er en forskrift for en ret linie, der hverken har et maximum eller minimum, thi den er monotont voksende.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2006 af sigmund (Slettet)

I forbindelse med betragtningerne i #5 har jeg antaget at definitionsmængden er hele den reelle akse. Dette er måske forkert. I forlængelse af #5 vil jeg sige, at en oplysning om definitionsmængden her er yderst relevant.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2006 af wiesel (Slettet)

Jeg har lavet den opgave :)- Du skal diff den. f'(x) * g(x) - f(x) * g'(x). Bagefter find nulpunkter i tælleren, og så maximums værdien der.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2006 af allan_sim

#5.
Og dermed kan du jo nok slutte, at det ikke skal forstås som hverken eller.

Mon ikke det i stedet skal forstås som

N(v) = 17v/(0,008v^2+0,2v+4)

Det giver i hvert fald også mening i forhold til indlæg #7.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#8.
Ja, folk må lære at tage hensyn til regnearternes hierarki, og sætte parenteser således at udtrykkene er forståelige.

Efter at have set indlæg #7 kunne jeg se, at de måske skulle læses som

N(v) = 17v/(0,008v^2+0,2v+4).

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.