Matematik
<=>, <= og =>
29. januar 2006 af
hiat (Slettet)
I opgaven skal der sættes 4 <=>, to <= og to =>.
1) 2x=4 <=> x=2
2) x=-3
3) sqrt(x)=4
4) x+2 x5) 2x+5=x+3 <=> x=-2
6) (x-2)(x-3)=0 <=> x=3
7) x x8) x>9 <= x>10
Det giver altså 4 <=>, tre <= og en =>.
Hvad er forkert?
1) 2x=4 <=> x=2
2) x=-3
3) sqrt(x)=4
4) x+2 x5) 2x+5=x+3 <=> x=-2
6) (x-2)(x-3)=0 <=> x=3
7) x x8) x>9 <= x>10
Det giver altså 4 <=>, tre <= og en =>.
Hvad er forkert?
Svar #3
29. januar 2006 af hiat (Slettet)
Jeg kan godt forstå de to første af rettelserne, men hvorfor skal 6 have et implikationstegn i den retning?
Svar #4
29. januar 2006 af fixer (Slettet)
Fordi hvis x=3 følger at produktet (x-2)(x-3) er nul.
Men hvis (x-2)(x-3) = 0 følger ikke at x=3. Produktet er jo også nul hvis x=2, derfor kan det af produktets værdi ikke sluttes hvilken værdi x har.
Men hvis (x-2)(x-3) = 0 følger ikke at x=3. Produktet er jo også nul hvis x=2, derfor kan det af produktets værdi ikke sluttes hvilken værdi x har.
Skriv et svar til: <=>, <= og =>
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
