Fysik

Kvantik

31. januar 2006 af Mani4 (Slettet)
Hvor stor er energien af en gul foton (580nm)?

mit bud:

Da frekvensen(f) er propertional med energien af en foton,(Efoton) starter jeg med at finde den. Jeg hved at en foton bevæger sig med lysets hastighed og kender bølgel.(lambda).

v = lambda * f <=>
f = v / lambda <=>
f = 299.000.000m/s / 5,8*10-7m <=>
f = 5,16s-1

Når vi kender frekvensen kan vi beregne energien af en gul foton. (h) kaldes Plancks konstant.

E_foton = h * f <=>
E_foton = 6,63 * 10^-34Nms * 5,16s^-1 <=>
Efoton = 3,42 * 10^-33J

Hvofor står der så i fasitlisten at det skulle blive 2,1 eV

Hvor går den galt, mine enheder er der da styr på?!?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2006 af frodo (Slettet)

f = 299.000.000m/s / 5,8*10-7m <=>
f = 5,16s-1

her går det galt!

prøv at regne igen, når du husker denne parentes:

f = 299.000.000m/s /( 5,8*10-7m) <=>
f = 5,16s-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2006 af frodo (Slettet)

slet lige sidste linie. Lidt for meget copy-paste ;)

Svar #3
31. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Og så kunne jeg også godt bruge lidt hjælp til at regne dette ud.

Hvor mange fotoner udsendes cirka pr. sek. fra en 40W pære?

Jeg hved ikke rigtig hvad jeg skal gøre. jeg kender formlen.

E_kin = U_stop * e

kender energien af et foton fra ovenstående opgave ikk? eller? og e = en konastant og så kan jeg isollere U_Stop eller?

U indeholder jo ikke en tidsmgd.??

er lidt på bar bund

W = J/s

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2006 af frodo (Slettet)

find energien der udsendes på 1 sekund af pæren, og find ud af hvor mange fotoner (hvis vi går ud fra, det er med bølgelængden 580nm) der skal til for at opnå denne energi.

Svar #5
31. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

det lyder logisk nok men kan ikke finde ud af hvilken formel jeg skal bruge til at finde energien der udsendes på 1 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2006 af frodo (Slettet)

P=E/t <=> E=P*t

E=energi
P=effekt
t=tid

Svar #7
31. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

mange tak, du har været en stor hjælp... kan du også svare mig på hvad C(~Collum~) kan skrives som?

Skriv et svar til: Kvantik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.