Samfundsfag

Disponibel indkomst blandt 25-29årige

31. januar 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)
Hey studerende.

Jeg sidder med en ginikoefficient, som viser udviklingen i uligheden i de disponible indkomster blandt 25-29årige indvandrere.

100 = total ulighed
og
0 = total lighed.

Nogen der har et godt bud på hvorfor at indekstallet vender fra nedgang til en massiv opgang* i 1995 til ind i midten af 1996?

Og hvorfor der igen opstår en massiv opgang* i midten af 1998 og frem til 2000?

* = opgangen skal opfattes som en forøgelse af den økonomiske ulighed

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2006 af chichu (Slettet)

Hej!
Du kan evt. prøve at kigge på følgende emner:

Uddannelsesniveau - Er gruppen af uddannede blevet bedre uddannede? (skaber skævhed ved at de, der er uddannede og i job får mere i løn qua højere uddannelsesniveau)

Overførselsindkomster - er kontanthjælp o.lign. blevet mindre? (Se også på om overførselsindkomsterne følger den almindelige lønudvikling)

Altså skyldes det, at der er skabt en større kløft mellem de uddannede og de ikke-uddannede, og nogle altså får mere i løn, eller skyldes det, at de uden for arbejdsmarkedet har fået forringede økonomiske vilkår? Eller måske begge dele.

Bare lidt idéer :-)

Svar #2
31. januar 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)

#1 Sweet tak!


For en god ordens skyld:
Brugte http://www.statistikbanken.dk/ og fandt data omkring en stigning i udbetalingen af kontanthjælp.

Svar #3
31. januar 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)

#2 og indvandring selv.

begge tabeller stemte i overensstemmelse med det 'boom' som jeg bemærkede.

Et nøgleord i denne sammenhæng er familiesammenføring, hvis andre nu skulle sidde med samme problem ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2006 af Athene (Slettet)

Normalt vil der være en tendens til at "uligheden" stiger når der er massiv højkonjunktur, med mindre man kompenserer ved at forbedre forholdene klart for de fattigste. I 1995-6 havde vi massiv højkonjunktur. I 1998-2000 begyndte middelklassen at indløse markante boliggevinster.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2008 af bboyj (Slettet)

Hvad betyder disponibel ?

Skriv et svar til: Disponibel indkomst blandt 25-29årige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.