Matematik

Disjunkte? - Sandsynlighed

01. februar 2006 af SirBille (Slettet)
Hej.

Jeg forstår ikke hvad der i opgaven menes med "disjuknte"?

opgaven:

I et sandsynlighedsfelt oplyses om hændelserne A og B, at P(A) = 1/3 og P(A U B) = 2/3. Bestem P(B) når A og B er disjunkte

Mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2006 af Jean

A og B er disjunkte når A snit B = tomme mængde. Du ved da at P(A snit B) = P(A) + P(B).

Svar #2
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

hmm.. niks.. Ved jeg ikke..

Altså P(A\\B) = P(A) + P(B)... Der er da noget galt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2006 af Jean

Nej det ved du bestemt ikke!

Svar #4
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

haha! i stedet for at slå fast hvad jeg ikke ved, kunne du så evt. dele din viden?

Jeg ved ikke engang hvad der menes med disjunkt..

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2006 af Jean

Så synes jeg du skulle prøve at læse #1.

Svar #6
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

Hvad menes med "snit"?

Svar #7
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe? Fatter non..

Mener du (Jean): P(A|B)= 0 når A og B er disjunkte?

og hvordan kan dette bruges til at løse opgaven?

Svar #8
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

come on... Skal afleverer i morgen :-(

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2006 af allan_sim

#8.
To mængder er disjunkte, hvis deres fællesmængde er tom.

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2006 af allan_sim

#9.
Og da vides, at

P(A fælles B) = P(A)+P(B)

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2006 af allan_sim

#10.
Her går det godt. Der skulle stå

P(A forening B) = P(A)+P(B)

Svar #12
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

nåja.. klart..

Var bare det med fællesmængden jeg ikek vidste...!

1000 Tak!!! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2006 af Duffy

I et sandsynlighedsfelt oplyses om hændelserne A og B, at

P(A) = 1/3 og

P(A U B) = 2/3.

Bestem P(B) når A og B er disjunkte

P(A n B)= 0 når A og B er disjunkte?

[A n B betyder fællesmængden mellem A og B.]


og da

P(A U B) = P(A) + P(B) + P(A n B) =

P(A) + P(B)

har vi tilbage at løse ligningen

P(A) + P(B) = 2/3

når vi ved at P(A) = 1/3...



Duffy



Svar #14
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

Svar: 1/3 :-)

Tak alle sammen :-)

Hvis i hr lyst til at svare på mit nye spørgsmål om lidt ville jeg simpelthen blive rørt :-)

Svar #15
01. februar 2006 af SirBille (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=174769

Skriv et svar til: Disjunkte? - Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.