Matematik

vektor

03. februar 2006 af pdebes (Slettet)
hej jeg sidder inde med et lille problem, håber at der er nogle herinde der kan hjælpe mig. skal lige siges at jeg prøvede at se om jeg kunne finde noget, som kunne hjælpe mig inde i oversigten, men fandt ikke noget.

jeg har fået nogle vektor opgaver for, og jeg har bare intet fattet, med henhold vil vektor regning.

hvis jeg skriver /A/ betyder det længden af vektor a. A betyder vektor a og \\=skalarproduktet, da man ikke kan lave et vektor tegn herinde går jeg udfra at det er nemmest at gøre sådan.

hvis /A/=3 /B/= 2 og vinklen mellem a og b er 35 grader

a) beregn a\\b og arealet af det parallellogram der udspændes af A og B

jeg har gjort.
a\\b=3*2*cos(35)=4,915 (kan det passe?)

A=det(a,b)=3*2*sin(35)=3,44 (igen kan det passe)

b) bestem tallet s, så a er vinkelret med (a+s*b)

jeg har gjort.
\\=0 svare til 0= 3*(3+s*2)=9+6s -9/6=6s/6
-1,5=s kan det passe

c) bestem de værdier at s, for det parallellogram der udspændes af a og a+b er lig 20.

det har jeg slet ikke noget gæt til.

jeg håber virkelig at der er nogle herinde der gider at tage sig tid til at hjælpe mig i nødens stund.
og hvis der er må i også meget gerne forklare hvad i gør for at løseopgaverne.

håber at dette indlæg er forståligt, da det er lidt svært at formulere sig når man mangler de rigtige symboler.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2006 af *pernille* (Slettet)

Har du husket at sætte din lommeregner til at regne i grader og ikke radianer?

Svar #2
03. februar 2006 af pdebes (Slettet)

ja min lommeregner står på grader og ikke radianer, og så lige en rettelse i punkt c
c) bestem de værdier af s, for det parallellogram der udspændes af a og a+sb er lig 20

Svar #3
03. februar 2006 af pdebes (Slettet)

men det kan jo godt være fordi min forklaring er for indviklet, så prøver lige at forklare mig bedre.

/A/=længden af vektor A
A= vektor a
(prik)=skalarprodukt


opg1

/A/=3 /B/=2 og vinkle(A,B)= 35grader

a) Beregn A(prik)B og parallellogramet der udspændes af A og B

jeg har gjort.
A(prik)B=/A/*/B/*cosv=3*2*cos35=4,915

det(A,B)=Â(prik)B
=/A/*/B/*sinv=3*2*sin35=3,44

b) bestem tallet s, så a er vinkelret med (a+s*b)

jeg har gjort.
A(prik)(A+sB)=0 =>
A(prik)A+sA(prik)B=0 =>
/A/^2+s*/A/*/B/*cosv=0 =>
s*/A/*/B/*cosv=-/A/^2 =>
s= -/A/^2
--------------- =>
/A/*/B/*cosv

s=-3^2 div 3*2*cos35
s= 1,83
(er der ikke en der gider at kommentere denne udregning da jeg er meget i tvivl)

c)bestem de værdier af s, for det parallellogram der udspændes af a og a+sb er lig 20

jeg har gjort.
intet har ingen ide om hvordan jeg skal begynde

Svar #4
04. februar 2006 af pdebes (Slettet)

men i spørgsmål b, -/A/^2 div (/A//B/cos35) skal - så være uden for parentes, for så bliver resultatet jo -1,83?

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.