Andre fag
Naturfag...hjælp til 2 opg.
04. februar 2006 af
Yllas (Slettet)
Hej!
Jeg sidder og er ved at være færdig med et eksamenssæt i naturfag, men der er bare to underopgaver, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal løse(skrevet med STORT):
1) Ved en bestemt temperatur kan luften kun indeholde en vis mængde vanddamp pr. m3. Figuren viser grafen for en funktion f, der med god tilnærmelse angiver det maksimale vanddampindhold i gram pr. m3 luft for temperaturer mellem 0-30 C.
a) Bestem hvor meget vanddamp der maksimalt kan være i et lokale med rumfanget 48 m3 ved temperaturen 20 C. = 816g.
b) Bestem en regneforskrift for funktionen f. = f(x)= 4,75 * 1,066^x
c) HVILKEN TEMPERTURSTIGNING SKAL DER TIL FOR AT LUFTENS MAKSIMALE VANDDAMPINDHOLD PR. M3 FORDOBLES?
2) ...Dernæst skal sodavandens massefylde bestemmes. I en kolbe, der vejer 136,2 g, hældes 246,0 mL sodavand. Kolben med sodavand vejer nu 389,6 g.
b) Beregn ud fra disse resultater massefylden af den pågældende sodavand. = 1,030 g/mL.
BESTEM SUKKERKONCENTRATIONEN IDET SODAVAND OPFATTES SOM EN OPLØSNING AF SUKKER I VAND.
De er sikkert meget ligetil, men jeg er bare kørt træt. Håber I kan hjælpe!
Jeg sidder og er ved at være færdig med et eksamenssæt i naturfag, men der er bare to underopgaver, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal løse(skrevet med STORT):
1) Ved en bestemt temperatur kan luften kun indeholde en vis mængde vanddamp pr. m3. Figuren viser grafen for en funktion f, der med god tilnærmelse angiver det maksimale vanddampindhold i gram pr. m3 luft for temperaturer mellem 0-30 C.
a) Bestem hvor meget vanddamp der maksimalt kan være i et lokale med rumfanget 48 m3 ved temperaturen 20 C. = 816g.
b) Bestem en regneforskrift for funktionen f. = f(x)= 4,75 * 1,066^x
c) HVILKEN TEMPERTURSTIGNING SKAL DER TIL FOR AT LUFTENS MAKSIMALE VANDDAMPINDHOLD PR. M3 FORDOBLES?
2) ...Dernæst skal sodavandens massefylde bestemmes. I en kolbe, der vejer 136,2 g, hældes 246,0 mL sodavand. Kolben med sodavand vejer nu 389,6 g.
b) Beregn ud fra disse resultater massefylden af den pågældende sodavand. = 1,030 g/mL.
BESTEM SUKKERKONCENTRATIONEN IDET SODAVAND OPFATTES SOM EN OPLØSNING AF SUKKER I VAND.
De er sikkert meget ligetil, men jeg er bare kørt træt. Håber I kan hjælpe!
Svar #2
05. februar 2006 af Yllas (Slettet)
Er der ikke nok en, som vil hjælpe? Det skal afleveres i morgen...
Svar #4
05. februar 2006 af erslev_bonden (Slettet)
Til den første vil jeg råde dig til at finde en y-værdi på din graf og aflæse til hvilken temperatur denne y-værdi gælder.
Derefter finder du endnu en y-værdi blot dobbelt så stor Fx y1 = 10 og y2 = 20. Derefter findes x-værdien til denne y-værdi.
Tilvæksten i x-værdien, altså x2 - x1 er dermedden temperaturstigning der skal til for at fordoble det maksimale vanddampindhold!
Derefter finder du endnu en y-værdi blot dobbelt så stor Fx y1 = 10 og y2 = 20. Derefter findes x-værdien til denne y-værdi.
Tilvæksten i x-værdien, altså x2 - x1 er dermedden temperaturstigning der skal til for at fordoble det maksimale vanddampindhold!
Svar #6
06. februar 2006 af Yllas (Slettet)
Hmm... sidste forsøg... fandt ud af, at den først skal afleveres i morgen.
Skriv et svar til: Naturfag...hjælp til 2 opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
