Matematik

Lidt nem procent

04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)
En vare koster efter en prisstigning på 7 % 668,75 kr. Hvad var den oprindelige pris?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Kom med dit eget forslag! Vi skal jo ikke lave opgaven for dig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2006 af timothy (Slettet)

621,99

Svar #3
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

Okay okay, mit eget forslag er os de der 621, udreget ; 668,75/100=6,6875*7=46,8125 668,75-46,8125 = 621,9375, men facit siger det skal gi 625kr. så det må jo være forkert ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

En prisstigning på 7% svarer til at gange med 1.07. Opstil nu ligningen x*1.07=668.75 og løs for x. Løsningen skulle gerne blive x=625.

Svar #5
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

Selvfølgelig! Tusind tak, jeg er bar en dør til det her procent!

Har to opgaver mere, og du/I behøver ik lave det hvis i gider, for jeg har ik selv en udregning, eller forslag, for aner det virkeligt ik!

1)En rektangulær villagrund måler 30m * 50m. Hvis både længde og bredde formindskes med 10%, hvor mange procent aftager da arealet med? Samme spørgsmål, hvis grunden måler 40m * 60m?

Intet forslag.. skal gi 19 begge gange..


Ved at male rug til mel svinder det 2%. Hvor mange kg rug skal der så bruges til fremstilling af 2450kg rugmel?

mit forslag 2) 2450 / 100 * 2 = 49 + 2450 = 2499 (skal gi 2500)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Ad 1)

Da hvad side (lad os kalde dem x og y) mindskes 10 %, må målene på de nye sider være

0,9*x * 0,9*y = 0,81*xy = (1-0,19)*xy

Heraf følger de 19 % umiddelbart.

Ad 2)
Hvad er 2% af 2500? Svar: 50, så da

2500 - 50 = 2450

følger det ønskede direkte.

Svar #7
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

# 6, opg. 2, er der ik en udregning eller ?

Opg. 1, forstår jeg overhoved ik, desværre ! man finder arealet l*b*h, hvis jeg husker rigtigt, men de formindskes og der bliver et nyt areal, så er det jo så hvor meget det store areal er aftaget med til det nye ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Rettelse:

``Da hvad side'' --> ``Da hver side''

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Jeg forstår desværre intet af hvad du spørger om; prøv at omformuler dit indlæg.

Svar #10
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

Okay, men hvorn kommer du så fra 0,81 til 1-0,19 ?

Og statid til opg. 2, er der ik en udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Ad 1)
Prøv nu lige at gør bare en mimimal indsats selv!

Ad 2)
Jeg ved ikke hvad du mener med udregning -- jeg har da regnet opgaven for dig.

Svar #12
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

Ej, okay, hvis der er med den fløjte lyd så kan det da os være ligemeget ! Men folk skriver jo nok herine, fordi de har brug for hjælp, så hjælper en halv udregning jo ik særligt meget!

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
For fanden da!

0,81 = 1-0,19

Det burde du dæleme kunne beregne uden de mindste problemer.

Hvad angår anden opgave, så må jeg vist opgive at hjælpe dig.

Svar #14
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

Jaja, jeg har os fattet det med 0,81 og det, og opg. 2 har jeg os fattet!

(endelig) måske, men jeg er nu ik en haj til mat!

Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#12:

0.81 er det samme som 1-0.19, thi 1-0.19=0.81.

Ved maling af rug svinder der 2%. Hvor meget rug skal bruges til fremstilling af 2450 kg mel? Så er det jeg spørger: hvilket tal, ganget med 0.98, giver 2450? Det svarer til at løse ligningen 0.98*x=2450. De 0.98*x kommer fra x-0.02*x=0.98*x.

Svar #16
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

#15 okay tak. men mht. ligningen 0,98*x=2450 ville jeg mene jeg så skal trække de 0,98 fra for at isoler x. Men så gir det jo kun 2449,02 på den anden side, og det skal jo gi 2500 (selvom jeg godt ved facitliste fejler) ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Der står 0.98 /gange/ x. Hvad er det modsatte af multiplikation? Nemlig, division! Resultatet fås således ved division med 0.98 på begge sider af lighedstegnet. Dette giver 2500.

Svar #18
04. februar 2006 af L-Becks-L (Slettet)

Selvfølgelig, 1000000 tak, ord kan i beskrive :)

Skriv et svar til: Lidt nem procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.