Matematik

skal finde vinklerne i en ligebenet trekant

05. februar 2006 af ziggi85 (Slettet)
Hejsa er der nogle der kan hjælpe mig med at finde vinklerne i en ligebenet trekant.Har fået oplyst at a=b=0,71 og c=0,42.
På forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2006 af 2835 (Slettet)

Benyt Cos relationerne for vilkårlige trekanter.

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
05. februar 2006 af ziggi85 (Slettet)

ikke helt med

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Tegn linjen fra C vinkelret ned på c, så får du to retvinklede trekanter, som er hinandens spejlinger i den omtalte linje. Prøv at se om du ikke kan komme videre herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Vi har

c^2=a^2+b^2-2*a*b*cos(C).

På denne måde kan du finde vinkel C, dvs. den til siden c modstående vinkel. En anden vinkel findes så ved brug af sinus-relationerne:

sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c.

Når du har to vinkler, findes en tredje ved udnyttelse af at vinkelsummen er 180 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#3:

Selfølgelig. Jeg tænkte ikke lige over at trekanten er ligebenet. Det gør det hele meget simplere. Der er således ingen grund til at inddrage cosinus-relationerne.

Svar #6
05. februar 2006 af ziggi85 (Slettet)

Hej igen
Må indrømme jeg stadig ikke er helt med må en gad at lave den så jeg kan se den for er total blank. Håber virkelig der en der gider
kh lykke

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2006 af 2835 (Slettet)

Cos(A) = (b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)

SÅDAN ;)

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Skriv et svar til: skal finde vinklerne i en ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.