Matematik
Potensfunktion=eksponentialfunktion (for de skarpe)
06. februar 2006 af
Peter_F (Slettet)
Hej
Jeg vil, som overskriften antyder, vove den påstand at denne opgave er for de dygtigere matematikere. Man skal i alt sin enkelthed bestemme x i følgende ligning:
2*x^1,3=8*0,4^x.
Opgaveteksten siger intet om fremgangsmåden, men jeg vil formode at den ønskes løst analytisk.
Jeg har prøvet en masse forskellige ting, men ender ud med et udtryk som jeg umiddelbart ikke kan få til at give mening.
På forhånd tak.
Jeg vil, som overskriften antyder, vove den påstand at denne opgave er for de dygtigere matematikere. Man skal i alt sin enkelthed bestemme x i følgende ligning:
2*x^1,3=8*0,4^x.
Opgaveteksten siger intet om fremgangsmåden, men jeg vil formode at den ønskes løst analytisk.
Jeg har prøvet en masse forskellige ting, men ender ud med et udtryk som jeg umiddelbart ikke kan få til at give mening.
På forhånd tak.
Svar #1
06. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Opgaven kan ikke løses analytisk, kun numerisk. Du kan prøve med Newton-Raphsons metode, der er temmelig effektiv. Løsningen er ~1.255.
Svar #2
06. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Korrektion til #1:
"Løsningen er ~1.255." --> "Løsningen er ~1.225."
"Løsningen er ~1.255." --> "Løsningen er ~1.225."
Skriv et svar til: Potensfunktion=eksponentialfunktion (for de skarpe)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
