Matematik

vektor (opg. 621 i MAT3H)

06. februar 2006 af mettma (Slettet)
Beregn vinklerne i firkanten ABCD, når
A(-5,3), B(4,10), C(12,-1) og D(1,-7).

Kan jeg ikke bare bruge de "gamle" cosinus 0og sinus relationer man lærte i 1./2.g i geometri?

Eller skal jeg bruge:

cosA= (skalarproduktet af vektor b og vektor d) / (længden af vektor b)(længden af vektor d)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2006 af celgrun (Slettet)

Jeg ville bruge den nederste formel, da det er den man normalt bruger i vektoropgaver.
Du skal bare huske at vektor b ikke er (4,10) men f.eks vektorAB eller vektorBC osv.
Hvis du skal finde cosA skal du: bruge vektorAB og vektorAD som vektor b og vektor d.


Svar #2
06. februar 2006 af mettma (Slettet)

det er dér jeg ikke er helt med og derfor ville bruge den anden formel. Hvordan ved man at det er vektor b og d og ikke vektor c som man skal benytte sig af til at finde vinkel a? jeg fandt kun ud af det fordi jeg tegnede firkanten.

Svar #3
06. februar 2006 af mettma (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2006 af celgrun (Slettet)

Lad mig give et eksampel

Når du har 4 punkter til en firkant:
A(1,2) B(1,3) C(4,2) D(2,4)

Kan du finde vinkel A Ved formlen:
CosA=(skalarproduktet af VektorAB og VektorAD)/(længden vektorAB * længden vektorAD)
idet du kan betragte AB og AD som en slags linjer og du skal finde vinklen mellem de to linjer.

AB finder du ved vektorb-vektora. Altså: vektorAB=(1-1,3-2)= (0,1)
og det samme gør du med AD
VektorAD= (2-1,4-2)=(1,2)
Og så kan du bare sætte ind..

Håber det kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2006 af celgrun (Slettet)

Hvis du altså lige finder længden af AB og længden af AD...

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2006 af celgrun (Slettet)

men ellers tror jeg godt du kan bruge de gamle regnereler med cos og sin..

Svar #7
06. februar 2006 af mettma (Slettet)

takker mange gange!

Skriv et svar til: vektor (opg. 621 i MAT3H)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.