Matematik
Differentialregning med ekstremumssteder
07. februar 2006 af
Nithelizius (Slettet)
Hej :)
Opgaven forlyder
Bestem differentialkvotienten f'(x) og bestem de lokale ekstremumssteder.
f(x)=e^-x*sin(x+pi), 0
f'(x)=-e^-x*sin(x+pi)+e^-x*cos(x+pi)
f'(x)=o <->-e^-x*sin(x+pi)+e^-x*cos(x+pi)=0 <-> e^-x*sin(x+pi)=e^-x*sin(x+pi) <->
sin(x+pi) = cos(x+pi)<-> 1=(sin(x+pi))/(cos(x+pi)) <-> 1 = sinx/cosx <-> 1 = tanx
rigtigt indtil nu ? og hva gør jeg så nu, enhedscirkel? for så er pi/4 vel en løsning, idet tan45 grader = 1. ??
På forhånd tak. :)
Opgaven forlyder
Bestem differentialkvotienten f'(x) og bestem de lokale ekstremumssteder.
f(x)=e^-x*sin(x+pi), 0
f'(x)=-e^-x*sin(x+pi)+e^-x*cos(x+pi)
f'(x)=o <->-e^-x*sin(x+pi)+e^-x*cos(x+pi)=0 <-> e^-x*sin(x+pi)=e^-x*sin(x+pi) <->
sin(x+pi) = cos(x+pi)<-> 1=(sin(x+pi))/(cos(x+pi)) <-> 1 = sinx/cosx <-> 1 = tanx
rigtigt indtil nu ? og hva gør jeg så nu, enhedscirkel? for så er pi/4 vel en løsning, idet tan45 grader = 1. ??
På forhånd tak. :)
Svar #1
07. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)
Hvis det er rigtigt at pi/4 er en løsning, ville man så ikke umiddelbart lave den tangent som går igennem pi/4 og så sige pi/4 + pi = 5/4pi?
Svar #2
07. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)
ekstremumstederne ville så være pi/4 og 5/4 pi, og så laver man monotomilinje for at se om det er henholdsvis max eller min, og lokalt eller globalt. Men vigtigt er det nu bare om pi/4 og 5/4 pi er rigtigt ;)
Svar #3
08. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)
lige meget, er rigtigt, tror jeg da ;).. anyways lukket :D
Skriv et svar til: Differentialregning med ekstremumssteder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
