Matematik
Planens skæring med koordinatsystemets akser
09. februar 2006 af
Ole_chr (Slettet)
Hej alle!
Jeg har en opgave der volder mig problemer og håber derfor, at der er hjælp at hente!
I rummet er givet er koordinatsystem med begyndelsespunkt O. En plan alfa er givet ved ligningen:
2x + 3y + z = 6
Bestem koordinatsættet til hvert af de tre punkter, A, B og C, hvori planen skærer koordinatsystemets akser.
Bestem arealet af trekant ABC
Jeg har en opgave der volder mig problemer og håber derfor, at der er hjælp at hente!
I rummet er givet er koordinatsystem med begyndelsespunkt O. En plan alfa er givet ved ligningen:
2x + 3y + z = 6
Bestem koordinatsættet til hvert af de tre punkter, A, B og C, hvori planen skærer koordinatsystemets akser.
Bestem arealet af trekant ABC
Svar #1
09. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)
I skæringspunktet med z-aksen er x og y lig 0. Indsæt dette i planens ligning og du finder et z. Når du skal finde skæringspunkt med y-aksen sættes x og z lig 0, og så fremdeles...
Når skæringspunkterne er fundet skulle det være en snild sag at finde arealet af trekanten...
Når skæringspunkterne er fundet skulle det være en snild sag at finde arealet af trekanten...
Svar #2
10. februar 2006 af Ole_chr (Slettet)
Er ikke helt med i det første. Skal punkt A være = x og B = y... Håber du vil forklare det hele lidt nærmere..
Svar #3
10. februar 2006 af Ole_chr (Slettet)
Har fundet ud af det nu - Er dog i tvivl om arealet....
Skriv et svar til: Planens skæring med koordinatsystemets akser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
