Kemi
pH
11. februar 2006 af
Mr.Deeds (Slettet)
Hej.
Jeg har problemer med et spørgsmål. For en sikkerheds skyld skriver jeg lige det hele ned. (det er spørsgmål b, der driller)
Der skal fremstilles 30 mL af en opløsning, hvori den aktuelle koncentration af Mg2+ er 0,100 mol/L
a) beregn massen af den mængde MgCl2*6H20(s) der skal anvendes.
Dette har jeg beregnet til 0,61 g
Til halvdelen af den fremstillede opløsning sættes NaOH (s) indtil der udfældes Mg(OH)2 (s). Opløsningens volumens kan regnes konstant lig med 15 mL. Temp. er 25C
b) Beregn pH for opløsningen på det tidspunkt, hvor udfældningen af Mg(OH)2 (s) begynder.
Jeg har problemer med et spørgsmål. For en sikkerheds skyld skriver jeg lige det hele ned. (det er spørsgmål b, der driller)
Der skal fremstilles 30 mL af en opløsning, hvori den aktuelle koncentration af Mg2+ er 0,100 mol/L
a) beregn massen af den mængde MgCl2*6H20(s) der skal anvendes.
Dette har jeg beregnet til 0,61 g
Til halvdelen af den fremstillede opløsning sættes NaOH (s) indtil der udfældes Mg(OH)2 (s). Opløsningens volumens kan regnes konstant lig med 15 mL. Temp. er 25C
b) Beregn pH for opløsningen på det tidspunkt, hvor udfældningen af Mg(OH)2 (s) begynder.
Svar #2
11. februar 2006 af Mr.Deeds (Slettet)
Det forstår jeg ikke lige.
Hvordan kan jeg uden videre bruge den der formel?
Hvordan kan jeg uden videre bruge den der formel?
Svar #4
11. februar 2006 af frodo (Slettet)
find af opløselighedsproduktet den mængde OH(-) der skal til før udfældning finder sted.
pOH=-logCb, hvor Cb betegner [OH-]
pH=14-pOH (ved 25*C)
pOH=-logCb, hvor Cb betegner [OH-]
pH=14-pOH (ved 25*C)
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
