Dansk

DHO: Dansk og historie samspil?

25. maj kl. 22:44 af upontheabyss - Niveau: C-niveau

Hej

En klassisk ting, man bliver spurgt ind til i DHO mundtlig forsvar er, hvordan de to fag spiller sammen/hvad de hver især bidrager til opgaven...men hvad er et godt svar på dette spørgsmål?

Jeg har tænkt, at det er vigtigt at forstå historien og den samtid litteraturen er skrevet i, for at forstå teksten fuldt ud.

Men hvad er det ellers man kan sige? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj kl. 23:15 af Stxelev02

Med danskfaget kan du jo analysere teksten ud fra din danskfaglige viden om den litterære periode, altså hvordan man kan se teksten er skrevet i den tid den nu er skrevet i.
Med historiefaget kan du analysere samtiden på det tidspunkt, altså den historiske baggrund for at teksten er blevet til som den er. Yderligere kan du også med historiefaget være kildekritisk og simpelthen vurdere sagligheden af teksten. Der kommer selvfølgelig lige an på om det er relevant i forhold til typen af opgaven.

Et klassisk eksempel er tiden efter Slaget på Reden i 1801 hvor Danmark fik sønderskudt sin flåde og efter 1807 hvor Danmark mistede sin flåde. Her så man jo hvordan Universal- og nationalromantikken blomstrede op, fordi vi havde brug for at finde skønhed i elendigheden gennem litteraturen. Her opstod jo f.eks. i 1819 vores nationalsang “Der er et yndigt land”.

Skriv et svar til: DHO: Dansk og historie samspil?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.