Fysik

Udregning af hvornår kuglen stopper

26. maj kl. 01:24 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg er ikke sikker på jeg har udregnet opgaven rigtigt.

Her er min udregning

Vi skal har bruge formlen W = Eindre

Formlen for arbejde er som vi kender F*deltaX

Vi finder F ved u*m*g (u er gnidsningskoefficient) og distance er n*x hvor n er antallet af gang den triller frem og tilbage.

Eindre finder vi ved m*g*h

Så udtrykket lyder således u*m*g*n*x=m*g*h

Vi isolere for n og får: n=(h/u*x)

Vi indsætter vores værdier 0.2/(0.69*0.055)=5.27


Svar #1
26. maj kl. 01:27 af Mads135566

Resultatet er 6 men jeg får 5.27.

Spørgsmålet spørger om: " I hvilket nummer passage stopper kuglen helt op?"

Den er vel i gang med 6 så den stopper i 6. Så mit bedste bud er det er mig der har muligvis misforstået opgaven men der må gerne være en som kigger min udregning igennem og muligvis kan hjælpe mig.

Jeg sætter stor pris på det


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj kl. 02:09 af ringstedLC

\begin{align*} n &= \frac{h}{\mu\cdot \Delta x}\;,\;n\in \mathbb{N} \\ n &= 5.27\Rightarrow n=6 \end{align*}

"5.27" betyder at kuglen er i gang med den 6. passage, når den stopper.


Svar #3
26. maj kl. 02:14 af Mads135566

#2




"5.27" betyder at kuglen er i gang med den 6. passage, når den stopper

Okay så jeg havde ret?

Det er godt at hører tak for hjælpen

Skriv et svar til: Udregning af hvornår kuglen stopper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.