Fysik

Udregning af inertimoment

09. juni 2024 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved heller ikke hvordan jeg løser denne. Dette er min anden allersidste opgave også jeg endelig færdig med alle. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2024 af peter lind

Hvad skal du have hjælp til?

Er det det geometriske midtpunkt ? Er det afstandene til hjørnerne ? Er det inertiomentet eller andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2024 af M2023

#0. Centrum for den omskrevne cirkel.

Vedhæftet fil:inerti.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2024 af M2023

#0. Du bruger formlen

I=\sum_{i=1}^{3}m_i\cdot r_i^2=(0,8\;kg+1,8\;kg+3,2\;kg)\cdot r^2 =(5,8\;kg)\cdot r^2

Beregning af r. Ud fra nedenstående tegning får man:

r^2=(21\;cm)^2+\left ( |BD|-r \right )^2 \wedge |BD|^2=(60\;cm)^2-(21\;cm)^2\Rightarrow

r^2=(21\;cm)^2+\left ( \sqrt{(60\;cm)^2-(21\;cm)^2}-r \right )^2 \Rightarrow

r=\frac{60^2}{2\cdot \sqrt{60^2-21^2} }\;cm=32,03\;cm=0,320\;m

I=(58\;kg)\cdot (0,32\;m)^2=5,9\;kgm^2

Vedhæftet fil:inerti2.png

Skriv et svar til: Udregning af inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.