Fysik

Hvorfor findes opdriftskraften?

07. juni kl. 21:04 af upontheabyss - Niveau: C-niveau

Hej

I min bog er der følgende skitse (se vedhæftet)

Den kan bruges til at forklare hvorfor der er en opdriftskraft. Men jeg synes beskrivelsen i bogen er lidt upræcis. Er der nogen der kan forklare hvorfor der findes en opdriftskraft, udefra skitsen?

Vedhæftet fil: skitse.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni kl. 21:12 af mathon

Fordi trykket i en væske er det samme i alle retninger i samme dybde - og dermed også i opadgående retning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni kl. 21:39 af Sveppalyf

Det er fordi trykket i væsken vokser med dybden. Dvs. at kraften der virker på undersiden af legemet er større end kraften der virker på oversiden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni kl. 08:27 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Nedadvendt v\ae skekraft p\aa \,oversiden:}\\&V_1\cdot \varrho\cdot g\\\\ \textup{Opadvendt v\ae skekraft p\aa \,undersiden:}\\&V_2\cdot \varrho\cdot g\\\\\\ \textup{Nedadvendt tryk p\aa \,oversiden:}\\&h_1\cdot \varrho\cdot g\\\\ \textup{Opadvendt trykt p\aa \,undersiden:}\\&h_2\cdot \varrho\cdot g\\\\\textup{Resulterende opadvendt kraft\,=}\\\textup{opdriften:}\\& F_{\textup{op}}=\left ( V_2-V_1 \right )\cdot \varrho\cdot g\\\\ V_2-V_1\textup{ er den fortr\ae ngte/tilsideskubbede}\\\textup{v\ae kem\ae nede.}\\\\\\ \textup{Deraf formuleringen:}\\\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad \textup{Opdriften er lig med tyngden}\\\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad \textup{af den fortr\ae ngte v\ae skem\ae ngde}\\\\\\ \textup{Bem\ae rk:}\\\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad \textup{Tyngden er st\o rrelsesm\ae ssigt lig med tyngdekraften, }\\\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad \textup{men modet rettet denne.} \end{}


Skriv et svar til: Hvorfor findes opdriftskraften?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.